Havrepannkakor

 

Jag fortsätter denna vecka på tema Frukost och här kommer ett recept på goda Havrepannkakor. Till vardags så äter jag oftast samma frukost, Kesobröd tillsammans med 2 kokta ägg. Det håller mig lagom mätt och belåten till lunch. Men när helgen kommer så vill jag gärna äta något annat bara för att få lite variation. Då kan jag t.ex göra dessa goda Havrepannkakor. Här har jag serverat pannkakorna med en liten klick sylt, lite keso och blåbär och det blev riktigt gott! Men välj de tillbehör du själv vill ha så som t.ex. färsk frukt, en klick kvarg eller yoghurt. Detta recept är ytterligare ett bra exempel från Viktväktarnas hemsida och det stora urvalet de har i sin receptsamling. Använd ren havre om du vill ha det glutenfritt och välj laktosfri margarin för laktosfritt. Pannkakorna passar även bra till lunch.

Havrepannkakor-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-keso-mättandedag-sylt

Till 1 portion (6 små pannkakor) behöver man:

1 ägg, 3 msk havregryn, 1 msk mineralvatten, 1 ½ krm salt, 1 äggvita, 1 tsk flytande margarin (80 %)

Gör så här:

Separera äggulan och vitan. Vispa ihop äggula, havregryn, mineralvatten och salt separat i en skål. Vispa äggvitorna hårda i en annan. Vänd sedan ner äggviteskummet i den andra smeten. Stek små pannkakor i margarin. Servera med sylt, keso och färska bär eller frukt.

ViktVäktarna

 • WW Points: 2 points för en portion enligt receptet ovan. Lägg till points för eventuella tillbehör.

2 kommentarer

 • Nadja

  Hej Sara, tack för att du uppmärksammade detta. Det ska vara 3 smartpoints (enligt flex) och inte 1 smartpoints.
  Jag har korrigerat felet.

  MVH Nadja

   
 • Sara

  Jag är ganska ny på ww flex har kört smartpoints innan, men hur får du det till 1 smartpoints på ww flex? För havregrynen ger väl två och sen fettet att steka i? Eller är jag ute och cyklar helt, ska på mitt första möte ikväll så har bara varit med online några dagar så jag kanske får svaret ikväll då.
  Med vänlig hälsning, Sara som nu står och prövar att göra dessa 🙂

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.