Korv med krämig vitlökssås och pasta

 

En riktigt snabb middag gör du med lite korv, pasta och en färskost. Lägg till lite grönsaker och måltiden är komplett! jag har tagit lite champinjoner, röd paprika och purjolök, men använd gärna det du har i kylen. Ett tips är att börja med att sätta på pastavattnet. Du kan använda vilken korv du vill till detta recept, jag har använt en med endast 9% fett för att få ner smartpointsen. Glöm inte att servera sallad eller grönsaker vid sidan om.

­

Till 4 portioner behöver du:

400 g valfri smal korv (9%)

1 tsk rapsolja

ca 200 g färska champinjoner

1 bit purjolök

1 röd paprika

200 gram färskost light (max 11%) med smak av vitlök och örter

salt och peppar

pasta för 4 portioner (1 dl okokt pasta per portion för oss ViktVäktare)

Gör så här:

  1. Börja med att sätta på pastavattnet. Salta den och lägg i pastan när vattnet börjar koka.
  2. Skär korven i skivor/bitar och fräs den i lite olja.
  3. Rensa eventuellt champinjonerna och skiva upp.
  4. Fräs den tillsammans med korven tills det börjar knäppa i den.
  5. Under tiden sköljer du purjolöken och paprika.
  6. Skär eller strimla det i bitar, och häller även i dem för lite fräsning. Grönsakerna är godast om de fortfarande har tuggmotstånd kvar.
  7. När du tycker att korven och grönsakerna fått fin färg häller du i färskosten och låter den smälta och bli varm. Du kan stänga av plattan.
  8. Krydda eventuellt med lite peppar och salt om du så önskar.
  9. Här kan du välja om du vill blanda ner pastan i såsen eller om du vill hälla såsen över pastan. Blandar du i pastan så plockar den upp såsen desto bättre! Mums!

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 12 personliga points per portion
  • mittWW Smartpoints BLÅ: en portion blir 12 smartpoints  (1 ½ dl kokt pasta inräknad)
  • mittWW Smartpoints GRÖN: en portion blir 12 smartpoints  (1 ½ dl kokt pasta inräknad)

 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

  • Nadja

    Hej Camilla
    Nej, jag har inte provat att frysa in just denna rätt, däremot har jag fryst in pasta tidigare och det har gått bra.
    Låt det inte stå för länge i frysen bara (då menar jag månader).
    Tack för att du hör av dig och lycka till.
    Hälsningar Nadaj

     
  • Camilla W

    Denna rätten är så god, jag använder chorizo från maträtt.se, extra sting och viktväktarvänlig!
    Undrar ifall du har testat att frysa in denna rätt?
    Jag måste komma igång med matlådor men funderar på om fryst pasta blir så bra när man tinar den?
    Varma hälsningar och tack för alla fina recept!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.