Ljus Rocky Road

 

Har du inte hunnit göra något julgodis ännu? Ingen fara, dessa Rocky Road bitar gör du i ett nafs. Det som tar tid är att smälta chokladen, blanda ihop alla ingredienser och sedan vänta på att den skall stelna lite i kylen. Och sedan är den klar för att avnjutas. Bättre och enklare hemlagad godis finns inte. Den klassiska Rocky Road är gjord på mörk choklad men jag ville testa och se hur den blev med ljus och resultatet är försvinnande gott. Banne mig om den inte till och med är godare! Så strunta i att köpa den vanliga chokladasken och gör dessa istället, du kommer inte att ångra dig.

Ljus Rocky road-hemlagad godis-propoints-viktväktarna-dumle-jordnötter-choklad-marshmallows-nadjaskitchen.se

En sats Rocky Road:

300 gram ljus mjölkchoklad, 1 påse Dumle (220 gram), 50 g mini marshmallows, 2 1/2 dl salta jordnötter

Gör så här:

Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro. Låt det svalna en liten stund.

Ljus Rocky Road-rocky road, hemlagad godis, propoints, choklad, nadjaskitchen.se

Blanda ihop den smälta chokladen tillsammans med de övriga ingredienserna. Häll över chokladröran på bakpapper, folie eller använd en fyrkantig silikonform som jag. Fördela den jämnt och ställ sedan i kylskåp för att stelna.

Ljus rocky road-nadjaskitchen.se-propoints-viktväktarna-vvtillsammans-marshmallows-salta jordnötter-hemlagad godis

När chokladkakan har stelnat så är det bara att skära upp den i mindre bitar. Förvara den svalt tills den skall serveras.

Viktväktarna

  • WW Points: hela satsen är 193 points. Dela det med antal bitar du skär upp, tex 50 st = 4 points/bit
  • mittWW Smartpoints BLÅ: hela satsen har 176 smartpoints enligt ovan (räknat med vanliga marshmallows). Dela det med antalet bitar du skär upp, tex: 176/50 = 4 sp
  • mittWW Smartpoints GRÖN: hela satsen är 174 smartpoints enligt receptet ovan och skär du upp mellan 42-49 mindre bitar så är en bit endast 4 smartpoints. Annars är det bara att dela 174 med antalet bitar du skär upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.