Sesamfisk i mild citronsås

 

Om det är någonting jag försöker bli bättre på så är det fisk. Fisk är mycket snabblagat, verkligen perfekt som vardagsmat och det är nyttig. Problemet är bara att jag gillar inte all sorts fisk utan endast de med mindre smak, som torsk. Denna gång så valde jag att komponera ihop citron tillsammans med fisken, något som går väldigt bra ihop. Och för att göra rätten lite roligare så strödde jag över lite sesamfrö, la i även lite skivade rödlöksbitar och morötter.

Detta behöver du till 4 portioner:

800 gram vit fisk, tex torskrygg/filé

1/2 citron

salt

citronpeppar

1/2 röd lök

2 morötter

1 msk sesamfrö

2 1/2 dl matlagningsgrädde

8 potatisar

Gör så här:

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala och koka potatisen så att den blir färdig i ungefär samma tid som fisken.
  3. Dela fisken i 4 bitar och lägg den i en ugnssäker form.
  4. Häll över matlagningsgrädden.
  5. Salta och peppra fisken och även lite grädden.
  6. Häll över saften från citronen, både över fisken och grädden.
  7. Rör om lite grädden så att alla smaker blandas ihop.
  8. Strö över sesamfrö på fisken.
  9. Låt det sedan gräddas i ugnen (225 grader) tills fisken blir vit och fast, cirka 25-30 minuter.
  10. Servera fisken med den kokta potatisen och gärna med någon citronskiva och ytterligare någon grönsak till.

ViktVäktarna

  • WW Points: med 4 % matlagningsgrädde är det 5 points per portion och med 10 % laktosfri grädde är det 7 points.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.