Teriyakilax med sesamfrön och grönsaker

 

Här kommer ett härligt recept på lax med sesam och teriyakisås. Rätten är mycket enkel att göra och dessutom snabblagad, klar på typ 20-25 minuter med förberedelsetid inräknad. Gott att servera till är till exempel Sesam- och chilinudlar, ris eller potatis. Receptet är för 2 portioner men går att dubblera om så önskas.

Till 2 portioner behöver man:

2 laxfiléer

1 dl teriyakisås

1 msk sesamfrön (eller efter eget tycke)

frysta sommargrönsaker efter eget tycke

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsform och salta lite lätt.
  3. Häll teriyakisåsen över fisken och strö sedan över sesamfrön.
  4. Fördela grönsakerna runt om fisken och salta lite lätt om så önskas.
  5. Stek laxen i cirka 12-15 minuter (beroende på ugn). Laxen är som saftigast vid en innertemperatur på 50 grader.
  6. Gott att servera till är nudlar, potatis, pak choi, broccoli och mycket annat.

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per portion. Lägg till points för tillbehör så som nudlar, potatis eller liknanse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.