Timjankyckling med het tomatpasta

 

En favorit i repris

TOP 10 Läsarnas favoritrecept 2020 (plats nr 5)!

Detta är en god och snabb vardagsrätt som jag tror kommer falla dom flesta i smaken. Pastan är lite stark på grund av chilin. Hur stark pastan ska vara väljer man själv eller så utesluter man chilin helt och får en fin tomatsås istället. Kycklingen har jag kryddat med timjan men gillar man inte det så är det bara att ta något annat. Glöm inte att servera lite grönsaker till.

Till 4 portioner behöver du:

600 g kycklingfilé

timjan (torkad / färsk)

200 gram okokt pasta

1 dl riven ost

1 finhackad gul lök

1 msk olja

1 pressad vitlöksklyfta

1/2-1 röd finhackad chili eller fryst hackad

1 burk krossade/passerade tomater

1 msk tomatpuré

salt

peppar

Gör så här:

  1. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite av oljan utan att den får färg.
  2. Tillsätt vitlöken och chilin och fräs det en kort stund tillsammans under omrörning.
  3. Häll på krossade tomater med tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen puttra i cirka 10 minuter till en tjock sås.
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
  5. Blanda avrunnen pasta med riven ost och tomatsåsen.
  6. Smaka av och krydda eventuellt med lite mera salt och peppar.
  7. Stek kycklingen i resterande olja.
  8. Krydda med lite salt och timjan.
  9. Servera kycklingen tillsammans med het tomatpasta och grönsaker. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points per portion med 17 % ost och 6 utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.