Vit chokladglass

 

Äntligen lite sommar och sol! Och vad passar då bättre än lite  glass som svalkar. Det är extra gott med glass under sommaren eller vad säger ni? Här kommer ett recept på vit chokladglass. Jag har gjort den helt på gammaldags mjölk, men om du vill så kan du ta hälften mjölk och hälften vispgrädde, allt blir detsamma förutom fetthalten. Glöm inte att glassmeten måste stå i kylskåp över natten för allra bästa resultat.

Till cirka 4 portioner:

1 ark gelatin, 1 vaniljstång, 5 dl gammaldags mjölk, 6 äggulor, 1/2 dl strösocker, 150 gram finhackad vit choklad

Gör så här:

Blötlägg gelatin i kallt vatten, cirka 5-10 minuter. Skrapa frön från vaniljstången i en kastrull med mjölken, lägg även i vaniljstången. Koka upp mjölken.Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Häll ner mjölken i äggblandningen under vispning. Slå tillbaka allt i kastrullen. Värm och tillsätt den finhackade chokladen, rör om så att den löses upp helt. Värm nu smeten långsamt till 85 grader under konstant omrörning. Ta av kastrullen från värmen. Plocka upp gelatin, krama ur vattnet och rör ner det i den svalnade glassmeten. Kyl gärna ner smeten snabbt i ett vattenbad. Ställ smeten i kylskåp med lock på över natten. Dagen efter så silar du smeten genom en finmaskig sil, plocka bort vaniljstången, och kör den i en glassmaskin tills konsistensen är bra. Lägg över lufttät bytta och ställ i frysen tills den ska ätas.

Om du inte har glassmaskin så kan du prova att lägga smeten i en bytta och lägg den i frysen. Tänk på att blanda i glassmeten varje halvtimme/timme så kan du nog lyckas få fin glass.

ViktVäktarna

 • WW Points: hela satsen har 82 points och delar man det på 4 så blir det 21 points per portion

5 kommentarer

 • kerstin

  Blir så sugen på glass.. jag som hade beställt en maskin men ja, det kom ju aldrig någon men som du skriver, det går att göra ändå så jag gör nog det men en glassmaskin blir det ändå fast kanske inte just nu 🙂 Det gäller bara att ha tiden att röra så en ledig dag hemma fixar jag det nog ändå. Ser väldigt gott ut !

   
 • Nadja

  Hej Ingrid, det var länge sedan jag gjorde trippelchokokakorna…återkom gärna och berätta hur de var. Blev de godkända eller ej hemma hos er?

  Hälsningar Nadja

   
 • Ingrid

  Åh, jag ska minsann göra den där glassen senare i sommar. Just nu ska jag ge mig på ett av dina recept på småkakor. Trippelchokokakorna närmare bestämt.

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.