Cayennepanerad kyckling

Vet ni hur god och saftig kycklingen blir när man panerar den? Här har jag bara rullat kycklingen i lite ströbröd som är smaksatt med cayennepeppar och salt. Inget ägg eller annat utan bara lite ströbröd för krispighetens skull. Supergott blev det. På bilden serveras den med pastawok men du kan gott och väl servera den skivad till en god krispig sallad. Jag har använd Kronfågels senaste nyhet Minutfilé (utbankad hel kycklingfilé) just för att den har kortare stektid. Denna rätt är mycket lättlagad men ack så god.

Cayennepanerad kycklingfilé

Till 4 portioner behöver du:

1 paket Kronfågel Minutfilé, 1 dl ströbröd, 1-2 tsk cayennepeppar, salt

Gör så här:

Värm en stekpanna med matfett.

Cayennepanerad kycklingfilé

Blanda ihop ströbröd med cayennepeppar och salt. Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar och vänd den sedan i ströbrödet.

Cayennepanerad kycklingfilé

Stek kycklingen cirka 3 minuter på var sida. Kycklingen kan serveras som på bilden med pastawok eller till en god sallad för magrare variant.

PrintFriendly and PDFPrint Friendly

5 comments

  1. Fröken Dill says:

    Helt osökt blev jag vansinnigt sugen på kyckel! Idag ska det i o f s paneras till middagen, men det blir fisk…

  2. Nadja says:

    Hej Ella. Pastawoken är enkel att göra. Tag frysta grönsaker och fräs på hög värme. Smaksätt med t.ex. Thai sweet chili och blanda sedan i pasta efter smak o tycke. Klart!

Kommentera