Stekt lax med citronpeppar och kall sås

Med Findus fina laxfilé bitar gör du snabbt och enkelt en god middag. Här har jag stekt upp den i lite blommig rapsolja (japp du läste rätt) och kryddat med citronpeppar, salt och lite citronzest. Tillsammans med den kalla såsen blev det en superb middag. När jag gjorde såsen så gjorde jag allt på en höft, tog lite av denna krydda och sedan lite av den andra tills jag blev nöjd. Resultatet blev mycket gott. Prova dig fram med andra ord efter ditt tycke och smak. Om du inte gillar lax så går det bra med vilken vit fisk som helst.

Till 3-4 portioner:

4 bitar av Findus laxfilé, salt, citronpeppar, zest av citron efter smak och tycke

Kall sås: matlagningsyoghurt, citronpeppar, gräslök, salt, paprikapulver, vitlökspulver, citronzest och några kryddtag av Jamie Olivers krydda citron, timjan och havsalt

Gör så här:

Värm upp en stekpanna med lite matolja. Lägg i laxbitarna och krydda dem med kryddorna som nämns eller dina egna favoriter. Vänd fisken försiktigt efter några minuter då den har fått fin färg. Krydda lite även denna sida och lägg gärna citronzest över.

Medan fisken steks kan du blanda ihop den kalla såsen, skära citron och koka potatis om du vill ha det. Servera allt fint på en tallrik med nykokt haricotrs verts eller andra grönsaker. Smaklig måltid!

bloglovin

PrintFriendly and PDFPrint Friendly

2 comments

Kommentera