Barbequekotletter med grönsaksris

Det gäller att passa på att grilla nu innan hösten smyger sig inpå. Härliga kotletter som är penslade med Santa Marias American Barbeque Sauce sattes på grillen idag. Denna sås passar perfekt till fläskkött eller kyckling. Tillsammans med lite grönsaksris och grillad lök behövdes det ingen sås, utan det blev precis lagom med mycket smak, vilket jag tycker är viktigt. Maten ska smaka!

BarbequekotletterDetta behöver du till 4 portioner:

ca 600 g benfri kotlett, 1 dl Santa Maria American Barbeque Sauce, salt, peppar,

Skär kotletten i lagom tjocka skivor, cirka 1-1 1/2 cm tjocka. Lägg den på en varm grill och pensla köttet med Santa Marias American Barbeque sauce ett antal gånger under grillningen, ju mer du penslar på desto mera smak. Gör samma sak när du vänder på köttbiten. Salta och peppra mot slutet. Hur enkelt som helst och snabbfixat.

Barbequekotletter med grönsaksrisGrönsaksris:

Jag valde att servera grönsaksris till och lite grillad gul lök. Men det går naturligtvis att servera med vad du än vill. Grönsaksriset gör du i alla fall så här: Koka upp 4 portioner Jasmin eller Basmatiris (400 g kokt) . Ta och fräs lite av grönsaksmixen paprika-majs-ärter (ca 2 dl) i en panna och krydda med lite paprikapulver och salt. Grönsakerna ska bara bli lite varma och sedan kan du blanda ihop det med riset, klart! Servera gärna med mer grönsaker så som isbergssallad, tomater och gurka.

Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: 9 smartpoints/ portion enligt receptet ovan

Propoints: 9 propoints/ portion enligt receptet ovan

instagram

Instagram: Nadjaskitchen

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Barbequekotletter med grönsaksris

  1. Mmm, vad gott det ser ut. Ja, man får nog passa på att grillaa när tillfälle ges för här känns det som hösten redan kommit, ruggit kallt och regnigt. Får nog fundera på en liten brasa i spisen.

    Hoppas helgen är bra och att ni har bättre väder än vad vi har här!

  2. Gott med grillat! Tänk om man skulle grilla i höst och vinter också? Här hemma är det bara sommarmat. Ris med ärter majs och paprika gillar jag helst till kyckling!
    Ha en bra vecka/karin

  3. Såg jätte gott ut. Men du har fel hösten smyger inte än. Det är ju snart semester. Jobbar den veckan sen 3 veckors semester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *