Biffwok

 

Jag bara älskar asiatiskt och vill äta det oftare än vad jag gör. Här hemma så har vi en liten kvartersrestaurang som är så grymma på Thai och det är en njutning att äta där varje gång. Kalorierna kan dock skena iväg rätt så bra vid sådana här måltider, men gör man samma mat hemma så har man större kontroll och kan göra det lite magrare. Detta recept är en omgjord version och kommer från ett nummer av tidningen Mitt Kök. Jag har försökt göra den så magert som det bara går utan att smakerna ska påverkas. Om man vill så kan man utesluta äggnudlarna och servera köttet med en riklig sallad, blir kanongott det med.

Biffwok

Till 4 portioner behöver du:

Biff: 400 gram lövbiff/nötrulle, 1 bit purjolök, 150 gram haricots verts, 1 röd paprika, 250 gram okokta äggnudlar, 1 msk sesamfrö

Woksås: 2 msk rapsolja, 2 msk soja, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk tomatpuré, 1 msk honung, 1/2-1 tsk sambal oelek (kan uteslutas), 3 msk thai sweet chili sås, salt, peppar

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Koka sedan nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Strimla köttet och grönsakerna fint.

Biffwok

Hetta upp stekpannan och rosta sesamfröna. Lägg dem åt sidan. Bryn sedan köttet, lite i taget, i den heta pannan. Ta upp köttet och lägg den i en lite större bunke. Häll woksåsen över köttet och blanda. Ställ åt sidan en stund.

Biffwok

Fräs snabbt grönsakerna och blanda sedan ner köttet. Blanda. Tillsätt till sist ner nudlarna och blanda runt väl. Servera rätten i fyra portionsformar och strö över lite av sesamfröna. Njut!

TIPS: Lägg till fler grönsaker så som minimajs, morot eller använd frysta wokgrönsaker istället.

Viktväktarna

  • WW Points: 14 points per portion

13 kommentarer

  • Nadja

    Hej Renée,
    Vad tråkigt att du inte tyckte om det. MEN jag uppskattar verkligen ditt ärliga svar, tack!
    Jag använder oftast lövbiff när jag gör denna rätt, mycket lättare då den är tunt skivad. Jag gillar denna marinad väldigt mycket, just för att den har mycket smak och är stark. Jag vet inte vilka nudlar du använder, men oftast går det riktigt fort att koka dem, typ 3-4 minuter och sedan är det klart.
    Jag hoppas att du fortsätter kika in på bloggen och att du snart hittar ett recept som du gillar 🙂

    Hälsningar Nadja

     
  • Renée

    Tyvärr blev den fina ryggbiffen segare än skosula! (strimlade kanske åt fel håll? Stekte hastig men det vätskade sig mkt)

    Marinaden var stark med både rå vitlök och sambal men övrigt ok.
    Nudlarna kokade jag sist (200g är /4port enligt förpackningen) men även de blev lite hårda.
    Så detta blev ingen höjdare, men kommer använda receptet som grund och modifiera det nästa gång.

     
  • Nadja

    Suzanne: Jag har använt kinesisk soja i woksåsen men du kan nog ta det du har hemma. / Hälsningar Nadja

     
  • Suzanne

    Det här ska jag prova det låter jättegott.
    Använder du japansk eller kinesisk soja i woksåsen?

     
  • Ellinor Bergman

    Det där ser FANTASTISKT ut! Har letat efter ett liknande recept länge, så det här ska jag definitivt pröva. Funkar det att använda kyckling istället?

     
  • Nadja

    Tack Catarina för att du upptäcke min ”tryckfelsnisse”. Vad jag menade var att man ska ta upp köttet från stekpannan och lägga den i en större bunke så att man kan hälla över woksåsen och blanda, därefter låta den marineras tills man fixar resten.

    /Nadja

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.