Asiatiskt, Kött, Viktväktarna Smartpointsrecept

Biffwok

Jag bara älskar asiatiskt och vill äta det oftare än vad jag gör. Här hemma så har vi en liten kvartersrestaurang som är så grymma på Thai och det är en njutning att äta där varje gång. Kalorierna kan dock skena iväg rätt så bra vid sådana här måltider, men gör man samma mat hemma så har man större kontroll och kan göra det lite magrare. Detta recept är en omgjord version och kommer från ett nummer av tidningen Mitt Kök. Jag har försökt göra den så mager som det går och lyckats få ner det till 12 propoints/portion. Det låter kanske mycket men äter du ute så är det mycket dyrare. Vilket som, gott är det och väl värd alla points 😀 . Servera med extra grönsaker till.

BiffwokTill 4 portioner behöver du:

Biff: 400 gram lövbiff/nötrulle, 1 bit purjolök, 150 gram haricots verts, 1 röd paprika, 250 gram okokta äggnudlar, 1 msk sesamfrö

Woksås: 2 msk rapsolja, 2 msk soja, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk tomatpuré, 1 msk honung, 1/2-1 tsk sambal oelek (kan uteslutas), 3 msk thai sweet chili sås, salt, peppar

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Koka sedan nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Strimla köttet och grönsakerna fint.

BiffwokHetta upp stekpannan och rosta sesamfröna. Lägg dem åt sidan. Bryn sedan köttet, lite i taget, i den heta pannan. Ta upp köttet och lägg den i en lite större bunke. Häll woksåsen över köttet och blanda. Ställ åt sidan en stund.

BiffwokFräs snabbt grönsakerna och blanda sedan ner köttet. Blanda. Tillsätt till sist ner nudlarna och blanda runt väl. Servera rätten i fyra portionsformar och strö över lite av sesamfröna. Njut!

TIPS: Lägg till fler grönsaker så som minimajs, morot eller använd frysta wokgrönsaker istället.

Viktväktarna

Smartpoints: 13 smartpoints per portion

Propoints: 12 pp/portion

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

 • Catarina

  2013/11/05

  Du skrev ”ta upp köttet och lite större bunke”. Vad menar du där :)?

 • Nadja

  2013/11/05

  Tack Catarina för att du upptäcke min ”tryckfelsnisse”. Vad jag menade var att man ska ta upp köttet från stekpannan och lägga den i en större bunke så att man kan hälla över woksåsen och blanda, därefter låta den marineras tills man fixar resten.

  /Nadja

 • Ellinor Bergman

  2013/11/06

  Det där ser FANTASTISKT ut! Har letat efter ett liknande recept länge, så det här ska jag definitivt pröva. Funkar det att använda kyckling istället?

 • Nadja

  2013/11/06

  Ellinor, det blir gott med kyckling också.
  /Nadja

 • Hannas kokvrå

  2013/11/09

  Ser otroligt gott och fräscht ut!

 • Suzanne

  2015/01/11

  Det här ska jag prova det låter jättegott.
  Använder du japansk eller kinesisk soja i woksåsen?

 • Nadja

  2015/01/11

  Suzanne: Jag har använt kinesisk soja i woksåsen men du kan nog ta det du har hemma. / Hälsningar Nadja

 • Iro.

  2015/01/13

  woken var gudomlig! Tack tack för receptet

 • carina

  2015/04/08

  Den här rätten var verkligen jätte god 🙂 Rekommenderas starkt.

 • Linda

  2015/11/26

  Ska jag göra idag. Ser så gott ut!

 • Nadja

  2015/11/27

  Hoppas du tyckte om det =)
  /Nadja

Kommentera