Matbröd

Goda ostscones

När jag var på Scans grillpressträff så träffade jag på Lotta Brinck. Hon berättade för mig om Linssoppans dag som är idag den 12:e. Ni kan läsa mera om det på länken ovan som går till hennes sida. Här kommer mitt bidrag till denna dag: mycket goda Ostscones. Scones överhuvudtaget ska ätas medan de är varma och nygräddade, det är då de är som godast. Så medan soppan kokas gör du denna smet snabbt och gräddar dem så att de kan ätas tillsammans. Mitt tips är att om du använder en lite mildare ost så tar du cirka 3 dl grovriven ost och använder du en som är starkare så räcker det med 2 deciliter.

Till fyra lite större scones behöver du:

8 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 4 tsk bakpulver, 100 g smör, 3 dl mjölk, 2-3 dl grovriven ost

Gör så här:

Blanda mjölet med saltet och bakpulvret. Finfördela sedan smöret i mjölblandningen. Tillsätt till slut mjölken och osten. Arbeta snabbt ihop till en smet.

Dela smeten i fyra bitar och lägg dem på en plåt med bakpapper.  Platta ut med fuktig hand till rundlar och nagga lätt med en gaffel. Skär ett kors i varje bit med en blöt kniv så att den inte fastnar. Grädda i 225 grader varm ugn i cirka 12-15 minuter. De ska få en varm gyllengul färg. Servera genast.


bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • M A T B L O G G E N

    2011/04/12

    Den vita zinkkannan köpte jag på IKEA 🙂

    Oj så goda ostscones du har bakat, vi bakade ostscones i muffinsformar nu i helgen.
    Bara så gott 🙂

    / Jenny

  • Katarina

    2011/04/12

    Jag gillar scones! För inte så länge sedan bakade jag också sådana 🙂

  • Emma

    2011/04/12

    Jag har faktiskt aldrig bakat ostscones, fast jag tänkt det 🙂

  • Så gott med ost i sconsen

  • @Receptomaten

    2011/04/12

    Va?! Skulle man hinna baka också? 😉 Ja, det hade varit gott med ett nybakt bröd!

  • Jens

    2011/04/13

    Bra tips till helgens långa sköna frukost.

Kommentera