Helgskinka med sesamfrö

Jag vill bara passa på och dela med er ett litet tips på vad ni kan ha till middag idag eller imorgon. En god helgskinka! Den glöms lätt bort tyvärr och det är verkligen synd för det är mager mat. Om du köper en färdigkokt helgskinka så blir det även snabbmat för det enda du behöver göra är att ta bort svålen och eventuellt griljera den om du vill.

Med denna fina helgskinka så försökte jag både tillfredsställa barnens önskemål och mina egna. De ville ha en senapsgriljering och jag ville ha sesamfrö. Kan meddela att kombinationen blev lyckad och det var mycket gott. Jag tog bort svålen runt om skinkan och putsade den fin. Vispade upp ett litet ägg, blandade i senap (cirka en matsked kan jag tro) och penslade sedan över skinkan med detta. Sedan så strödde jag på lite ströbröd och sesamfrö och lät skinkan griljeras i ugnen tills den fick fin färg och blev genomvarm. Till detta kan man servera en god sallad, ugnsrostade höstgrönsaker eller varför inte en god potatisgratäng. Ha en fin helg. /Nadja

Viktväktarna

Smaertpoints: 5 smartpoints för 100 gram skinka

Propoints: cirka 7 propoints för 100 gram skinka

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Helgskinka med sesamfrö

  1. Svar till Camilla:
    Jag fann den på ICA Maxi och den kostade 49,90 kilot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *