Mjuka kakor, Viktväktarna Smartpointsrecept

Kardemummabröd

Detta är en lättbakad kaka som är en blandning mellan vetebröd och sockerkaka och med smak av underbar Kardemumma. Blanda bara ihop allt, häll i form och grädda. Kan det bli enklare?

Kardemummabröd - hembakat - propoints- vvtillsammans-

Till en kaka:

6 dl vetemjöl, 2 1/2 tsk bakpulver, 2 dl strösocker, 2 tsk mald kardemumma, 100 g smält smör, 2 dl mellanmjölk, 1/2 dl pärlsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och mjölk och blanda ihop till en jämn deg. Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1 1/2 liter. Häll degen i formen och strö pärlsocker över kakan.

Kardemummabröd - hembakat - propoints- vvtillsammans-

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Täck den eventuellt på slutet av gräddningen med en folie/bakpapper. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.

Viktväktarna

Smartpoints: Enligt receptet ovan så har hela kakan 131 smartpoints. Dela det med antalet skivor du skär upp. Ex om du skär upp 15 bitar så blir en bit 9 smartpoints.

Propoints: Enligt receptet ovan så har hela kakan 81 propoints. Dela det med antalet skivor du skär upp. Ex om du skär upp 15 bitar så blir en bit 5 propoints.

Receptet är från Tidningen Hembakat

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera