Köttfärs, Pajer (Mat)

Köttfärspaj

Blev det över något från köttfärssåsen eller Tacomiddagen i helgen? Släng det inte, utan gör snabbt en god frasig paj istället! Här har jag gjort en paj på resterna från Tacomiddagen som vi hade i helgen. Jag har också tagit till vara majsen, paprikan och osten. Visst ser det gott ut!

Köttfärspaj

Här kommer receptet på pajdegen med galler/remsor:

2 1/2 dl vetemjöl, 125 g smör/margarin, 3 msk kallt vatten

Gör så här:

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Överarbeta den inte. Ställ den antingen direkt i kylen en halvtimme eller så kan du klämma ut pajdegen direkt pajformen (OBS! spara en del till gallret) och låta den stå 15 minuter kallt. Nagga botten med en gaffel så det ej pöser upp under gräddningen. Om du vill vara säker på att kanten inte ska ramla ner under gräddningen, så fäst en folieremsa runt insidan på degkanten. Grädda pajskalet de första 8-10 minuterna med foliet i 200 grader. Tag sedan bort foliet och fyll med köttfärsfyllningen. Kavla ut den pajdeg som du har lagt undan till galler tunt och med ganska mycket mjöl. Ta ut remsor och dekorera pajen så som du vill. Pensla degremsorna med lite uppvispat ägg och fortsätt grädda pajen i ytterligare 10-15 minuter eller tills pajen får fin färg.

Köttfärspaj med sallad och keso

Servera pajen med en god blandad grönsallad och keso (keso är ett absolut måste!) Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Ann-kristinS

    2009/01/21

    Å så gott 🙂 och bonusen var ju att den var vacker att se på

  • Pialotta

    2009/01/21

    Ja men visst.. går så bra att ta tillvara gårdagens köttfärs och tacostillbehör .. Jag gjorde en pannkaka som jag stoppade mina grejer på och en till överst.. ost på toppen skjuts in i ugnen.. Allt kan man verkligen ta tillvara:-) Fint de../Pialotta 🙂

  • Jessica

    2009/01/21

    Åh, ser riktgit gott ut, blir ju riktigt sugen, det trots att jag precis smockat i mig världens godaste semla.

  • Hanna

    2009/01/21

    Det ser väldigt gott ut! =)

  • Carro

    2009/01/23

    Mums, det såg verkligen gott ut 🙂 Snygg var den också
    Paj är så himlarns smarrigt

  • Anna

    2009/01/25

    Åhhhh en likasinnad som också tycker att keso är ett absolut måste!! Jag har keso till precis ALLT! Jag tror ärligt talat inte att mitt kylskåp en endaste gång någonsin varit utan minst en kesoburk i 🙂

  • mimmismat

    2009/01/25

    Vilken bra idé att ta tillvara rester på. Snyggt blev det ju också.

    Må så gott/Mimmi

  • jennifer

    2009/02/01

    Gott med paj! 🙂

  • Um Pouco Mais

    2010/09/08

    Detta har jag aldrig testat förut! Tack för tipset, måste prova.

Kommentera