Köttfärs,  Pajer (Mat)

Köttfärspaj

Blev det över något från köttfärssåsen eller Tacomiddagen i helgen? Släng det inte, utan gör snabbt en god frasig paj istället! Här har jag gjort en paj på resterna från Tacomiddagen som vi hade i helgen. Jag har också tagit till vara majsen, paprikan och osten. Visst ser det gott ut!

Köttfärspaj

Här kommer receptet på pajdegen med galler/remsor:

2 1/2 dl vetemjöl, 125 g smör/margarin, 3 msk kallt vatten

Gör så här:

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Överarbeta den inte. Ställ den antingen direkt i kylen en halvtimme eller så kan du klämma ut pajdegen direkt pajformen (OBS! spara en del till gallret) och låta den stå 15 minuter kallt. Nagga botten med en gaffel så det ej pöser upp under gräddningen. Om du vill vara säker på att kanten inte ska ramla ner under gräddningen, så fäst en folieremsa runt insidan på degkanten. Grädda pajskalet de första 8-10 minuterna med foliet i 200 grader. Tag sedan bort foliet och fyll med köttfärsfyllningen. Kavla ut den pajdeg som du har lagt undan till galler tunt och med ganska mycket mjöl. Ta ut remsor och dekorera pajen så som du vill. Pensla degremsorna med lite uppvispat ägg och fortsätt grädda pajen i ytterligare 10-15 minuter eller tills pajen får fin färg.

Köttfärspaj med sallad och keso

Servera pajen med en god blandad grönsallad och keso (keso är ett absolut måste!) Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.