Sesamhoki i mild citronsås

Om det är någonting jag försöker bli bättre på så är det fisk. Fisk är mycket snabblagat, verkligen perfekt som vardagsmat och den är nyttig. Problemet är bara att jag gillar inte all sorts fisk utan endast de med mindre smak. Denna gång så valde jag att komponera ihop citron tillsammans med fisken, det är verkligen något som går väldigt bra ihop. Och för att göra rätten lite roligare så strödde jag över lite sesamfrö (men den kan naturligtvis uteslutas eller bytas ut mot något annat), la i även lite skivade rödlöksbitar och morötter.

Detta behöver du till 4 portioner:

2 paket hokifilé (à 400 g), 1/2 citron, salt, citronpeppar, 1/2 röd lök, 2 morötter, sesamfrö, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, kokt potatis till 4 pers

Gör så här:

Tina fisken om den är fryst. Skala och koka potatisen så att den blir färdig i ungefär samma tid som fisken. Dela fisken i 4 bitar och lägg den i en ugnssäker form. Häll över matlagningsgrädden. Salta och peppra fisken och även lite grädden. Häll över saften från citronen, både över fisken och grädden. Rör om lite grädden så att alla smaker blandas ihop. Strö över sesamfrö på fisken. Låt det sedan gräddas i ugnen (225 grader) tills fisken blir vit och fast, cirka 25-30 minuter.

Servera fisken med den kokta potatisen och gärna med någon citronskiva och grönsak till.

Viktväktarna

Smartpoints: Denna rätt blir 10 smartpoints. Ta en bit fisk ur formen (1 sp), 2 kokta potatisar för (4 sp) och 3 msk av matlagningsgrädden/såsen (5 sp) (2 sp om du väljer med 7% fetthalt matlagningsgrädde).

Propoints: Denna rätt blir  9 propoints. Ta en bit fisk ur formen (4 pp), kokt potatis för 3 pp och 3 msk av matlagningsgrädden/såsen (2 pp).

 

bloglovin

2 thoughts on “Sesamhoki i mild citronsås

  1. Ja, det är inte alltid lätt att få in fisken i vardagsmaten. Älskar lax, så det blir det rätt så ofta hos oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *