Svampfylld Squash

Det var länge sedan det var ett riktigt helt vegetariskt recept här på bloggen, men nu så äntligen…här kommer det. Vad sägs om en svampfylld squash? Fyll den med höstens fräscha kantareller, champinjoner eller med den svamp du gillar. Denna rätt kan även serveras som en förrätt om du skär upp den i mindre bitar.

Till cirka 2-4 portioner:

2 mindre squash, 100 g kantareller, champinjoner eller annan svamp, 1 mindre gul lök, 1 vitlöksklyfta, 2 mindre tomater, salt, peppar, cirka 4 msk riven ost 17%

Gör så här:

Skölj squasherna och dela i halvor på längden. Skrapa med en tesked ur inkråmet. Hacka det. Borsta/Putsa av svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skär även tomaterna i mindre bitar.

Fräs svamp och lök i lite matfett. När svampen och löken är glansig lägger du även i squashinkråmet och tomaterna. Låt det fräsa ihop någon minut. Smaksätt med salt och peppar.

Ställ squashen i en ugnssäker form. Fördela fräset i dem och strö över lite riven ost. Gratinera i 250 graders värme i cirka 15-20 minuter. Längderna ska få fin gyllenbrun färg.

Lätt som en plätt! Servera längderna med en god sallad och en brödbit. Smaklig måltid.

Viktväktarna

Smartpoints: Vid 2 portioner så blir det 1 smartpoints för osten och vid 4 portioner behöver man inte räkna (osäker vid mättande dag)

Propoints: Vid 2 portioner så blir det 1 propoints för osten och vid 4 portioner behöver man inte räkna (osäker vid mättande dag)

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Svampfylld Squash

  1. ja, det var verkligen en bra påminnelse. I vår familj där jakt tillhör vardagen blir det för lite vegetariskt – ska klura ut något got .. detta var ett härligt tips. Var inne på Fontanas sida på FB .. härligt att jag kunde ge en röst till dig, min favorit såklart 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *