Mexikansk kycklingpaj

 

Denna paj är snabb och enkel att göra, mycket uppskattad om man gillar Tacokrydda. Pajskalet behöver inte förgräddas och om du vill att det ska gå ännu snabbare så kan du använda en färdiggrillad kyckling istället för att steka upp kycklingfilé. Servera med en god sallad och majs så klart!

Mexikansk kycklingpaj

Du behöver detta till en paj (6 portioner):

Pajdeg: 125 g smör, 3 dl vetemjöl (fullkorn går bra), 1/2 tsk salt, 2 -3 msk vatten

Fyllning: 700(-900) g kycklingfilé , 1 gul lök, 1 msk olja, 1 påse Tacokrydda, 1-2 dl vatten, 2 ägg, 2 dl mellanmjölk, 1 dl riven ost (17%)

Tiilbehör: salsasås, taco chips, majs, gräddfil eller keso

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en gryning massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.

Mexikansk kycklingpaj

Skär kycklingen i tunna strimlor eller i små bitar och fräs den tillsammans med hackad lök i matolja. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt allt koka på svag värme cirka 5 minuter Blanda allt väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över bladningen. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.

Mexikansk kycklingpaj

Servera pajen gärna med en valfri sallad, salsasås, majs, tacochips och gräddfil.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela pajen är 88 points (utan tillbehören inräknade) enligt receptet ovan. Vid 6 portioner så blir 1 bit 15 points.

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.