Frostig pepparkaksjulgran

 

Jag passade på och beställde en julgransform i år. Och det är jag glad för. Nu är denna bild väldigt dålig måste jag erkänna men ni får ett hum om hur det ser ut. En mjuk pepparkaka som har en frosting med apelsinsmak och små julgranskulor av nonstop godis. Först hade jag tänkt färglägga frostingen i grönt men jag tvivlar starkt på att jag hade fått den rätta grön färgen så jag lät bli. Det fick bli en ”snötäckt” julgran istället.

Detta behöver du till en julgran:

Smet: 50 g smör, 3 dl vetemjöl, 2 dl socker, 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära, 1 tsk kryddnejlika, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 stor ägg, 1½ dl mellanmjölk

Frosting: 100 g rumsvarmt smör, 2 dl florsocker, 2 msk pressad apelsin (saften), 2 äggulor, 1 tsk vaniljsocker

Dekoration: nonsstop godis, florsocker

Gör så här:

Börja med kakan: Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägget pösigt och blanda ner det, mjölken och grädden. Rör ner smöret och blanda väl. Häll smeten i en väl smord och bröad tårtform. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna ordentligt innan du tar ur den ur formen och garnerar.

Frosting: Rör rumsvarmt smör, vaniljsocker och florsocker smidigt i en bunke. Tillsätt apelsinsaft och äggulor. Rör samman till en slät glasyr och bred ut den över den kalla kakan. Dekorera med nonstop godis och pudra eventuellt över florsocker.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela receptet har 177 points. Dela det med antalet bitar du skär upp granen i, tex 20 bitar: 9 points per bit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.