Frukost/Brunch,  Gästbloggare,  Kyckling/Fågel,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Äggmuffins med kyckling

 

Det här är riktigt roligt. Marianne är också en Viktväktare och för ett tag sedan så hade hon en egen variant efter mitt recept Äggmuffins i en grupp på facebook. Istället för skinka har hon använt kycklingpålägg och keso. Jag tyckte det lät så gott så jag bad henne gästblogga här och hon tackade som tur var ja. Här kommer lite kort om henne:

Marianne heter jag och har varit med i viktväktarna flera gånger och aldrig nått min målvikt, men den här gången ska jag inte ge upp. Älskar att laga mat och hitta på eller ändra i recept så att det blir på mitt sätt. Gift och har inga barn men har 7 katter som är mitt allt.

Äggmuffins med kyckling och keso - vvtillsammans - propoints

Till 10 stycken äggmuffins behöver du:

Äggmuffins: 100 gram strimlad kycklingpålägg, 1 bit strimlad purjolök, 6 ägg, 1 dl vatten, 6 msk keso 1,5 %, salt, svartpeppar

Vitkålssallad: 1/4 liten färsk vitkål, 2 pressade vitlöksklyftor, 3/4 dl turkisk youghurt 3,5 %, 2 msk majs

Gör så här:

Lägg den strimlade kycklingen och purjolöken i 10 stycken muffinsformar. Vispa ihop äggen med vattnet och keso. Salta och peppra. Fördela detta i muffinsformarna och grädda dem i 200 grader och i cirka 30 minuter. Strimla vitkålen och blanda ihop den med de övriga ingredienserna. Servera det tillsammans med muffinsarna.

Ett stort tack till Marianne för att hon ville dela med sig av detta recept. Jag önskar henne ett stort lycka till och hoppas att hon når sin målvikt denna gång.

Fotografi: Marianne

 Viktväktarna

 • mittWW Smartpoints BLÅ: Totalt är det 4 smartpoints för muffinssmeten, vilket ger 0 smartpoints per styck vid 10 stycken. Om man äter 2 muffins så blir det 1 sp. Vitkålssalladen ger totalt 2 smartpoints för hela satsen.
 • mittWW Smartpoint GRÖN: 2 smartpoints per muffins inklusive vitkålssalladen
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

 • Nadja

  Maj-Len, önskar dig stort lycka till. Ta en dag i taget så kommer du att lyckas. Och om du hamnar i diket, vilket vi alla gör då och då, så är det viktigt att bara köra på vidare och fortsätta som inget hänt. Planera gärna och skriv allt du äter så kommer det att bli kanonbra 🙂

  Hälsningar Nadja

   
 • Maj-Len

  Alltså..dethär var ett superfynd, din blogg, din facebooksida nadjaskitchen. Har viktvaktat sen januari men misslyckats , tappat totalt greppet men nu när jag såg dina inspirerande matrecept, fick jag en ordentlig spark i rumpan :NU ELLER ALDRIG! Så när jag tappar suget, kollar jag bara domhär sidorna och är “back in business again”

   

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.