Chokladpannacotta med daimcrunch

 

Ack vad detta var gott! Denna ljuvliga efterrätt gick hem hos alla under påsken. En krämig och underbar mjölkchokladpannacotta tillsammans med lite grädde och hackad daim, en oslagbar kombination. Tack Roy för denna underbara men mycket enkla recept. Jag gjorde iordning pannacottan dagen innan gästerna skulle komma. Garneringen sparade jag till morgonen då gästerna skulle komma. Smidigt och bra. Receptet går att dubblera utan minsta problem.

Chokladpannacotta

Till 6 portioner behöver du:

Pannacotta: 1 1/2 gelatinblad, 250 gram mjölkchoklad, 500 g (5 dl) vispgrädde, 50 g (ca 1/2 dl) strösocker

Garnering: 1 dubbeldaim, 200 g (2 dl) vispgrädde + ev 1 tsk vaniljsocker att smaksätta grädden

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och socker och häll det över chokladen. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannavotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.

Chokladpannacotta

När pannacottan har stelnat kan du krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottan med detta och avsluta eventuellt med att pudra lite kakao över (denna bit glömde jag visst).

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: om man följer originalreceptet (med riktig vispgrädde) så blir det hela 38 smartpoints för en portion (JÖSSES!). Med Milda Visp 20 % så blir det 30 smartpoints per portion.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: om man följer originalreceptet (med riktig vispgrädde) så blir det hela 38 smartpoints för en portion (JÖSSES!). Med Milda Visp 20 % så blir det 30 smartpoints per portion.
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.