Het Kycklingsoppa med nudlar

 

Här kommer ytterligare ett recept som jag har uppdaterat lite granna och framför allt fixat en nytt fräsch fotografi på. Denna kycklingsoppa är riktigt god och hur mycket hetta den ska ha, bestämmer du själv. Jag använder mig av Icas frysta hackade röda chili, ett jättebra livsmedel ska ni veta, och kan då variera hur mycket eller lite jag vill ha i soppan. Denna kycklingsoppa är med krispiga grönsaker och nudlar. Bryt gärna sönder nudlarna innan du kokar dem eller ät som en asiat med pinnar och drick soppan.

Till 4 portioner behöver du:

300 g kycklingfilé

1 tsk matolja

1 msk vetemjöl

11 dl vatten

1 kycklingbuljongtärning

150 g okokta äggnudlar

1 morot

5 msk majskorn

1 salladslök

100 g suger snaps

hackad fryst röd chili efter eget tycke

ev salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i små tärningar.
  2. Fräs den snabbt i lite matolja.
  3. Strö över vetemjöl och blanda.
  4. Lägg i buljongtärningen och häll i vatten.
  5. Blanda och låt det koka i cirka fem minuter.
  6. Skär moroten i tunna strimlor, salladslöken i bitar och häll det i soppan tillsammans med resten av grönsakerna (majs, sugar snaps och chilin) samt nudlarna.
  7. Låt koka i cirka tre minuter och smaka av.
  8. Servera soppan gärna med en god brödbit.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.