Kalkon- och ostsallad med Rhode Island dressing

 

Detta var dagens lunch! Snabblagat men tusan så gott! Ta de grönsaker du har hemma, men tänk på att ögat ”äter” lika mycket som munnen, så gör det gärna så färgglatt som möjligt.

Börja med att göra en egen Rhode Island dressing, du finner receptet HÄR.

Kalkon- och ostsallad med Rhode Island dressing

Portioner: 2

Ingredienser:

16 tunna skivor kalkonbröstfilé

1 dl okokt pasta

2 ägg

6 skivor ost 17%

isbergssallad

paprika

tomat

riven morot

gurka

majs

lite gräslök

salladskrydda

Gör så här:

Börja med att göra Rhode Island dressingen, receptet finns HÄR. Koka upp pastavatten och äggen för sig. Lägg i pastan och koka det al dente. Under tiden kan du skiva, hacka och riva alla grönsaker efter önskemål. Placera dem fint på var sin  tallrik. När pastan är klar så häller du av vattnet, lägger i en liten, liten klick margarin och kryddar sedan med salladskrydda. Lägg upp pastan och det kokta ägget på tallriken. Rulla osten och skär det i mindre bitar. Gör små buketter av den kalkonskivorna eller så strimlar du det. Lägg även detta på salladstallriken. Strö över eventuellt lite brödkrutonger. Servera gärna dressingen i en liten skål vid sidan om så var och en får välja hur mycket de vill ha.

ViktVäktarna:

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 5 points per portion utan Rhode Island Dressing och 6 points per portion inklusive Rhode Island Dressing
  • WW Points: Salladen har 5 points per portion, dressingen har totalt 5 points och räcker till minst 4 portioner (1 points per portion vid 4 portioner) = totalt 6 points per portion

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.