Kladdiga chokladmuffins

 

Dessa kladdiga chokladmuffins är supergoda som de är, så om du får ett starkt begär efter en kladdkaka eller choklad så är dessa första hjälpen, de är mycket snabba att göra. Om begäret inte är så stort så kan du ta dig tid att göra små bakelser av dem. När muffinsarna tas ut från ugnen så sjunker de ihop lite i mitten och då kan man fylla gropen med till exempel grädde och vips så har man en liten kladdkaka. Eller lägg en kula vaniljglass medan kakan fortfarande är varm så att glassen smälter…mmm så gott det blir. Jag har gjort Pistagekladdkakemuffins på detta recept, klicka på länken så får ni se hur fina små bakelser det kan bli. Prova så får du se!

Kladdkakemuffins

Kladdiga chokladmuffins

Portioner: 15 stycken

Ingredienser:

100 g smör / margarin

2 ägg

2 1/2 dl socker

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg muffinsformar på en plåt eller helst i en stadig muffins bleck.
  3. Smält matfettet och låt den svalna något.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Se till att kakaon inte lämnar några klumpar.
  6. Tillsätt sedan detta i äggsmeten och till sist även matfettet.
  7. Fördela smeten i 15 stycken formar. Fyll dem inte till mer än 3/4.
  8. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 – 12 minuter så blir de kladdiga och supergoa!

008

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025):
    • Med smör: 8 points per muffins
    • Med 80 % margarin: 8 points per muffins
    • Med 60 % margarin/Bregott mellan: 7 points per muffins
  • KCAL: 144 kcal per muffins med 80 % margarin
  • WW Points (det gamla programmet): hela satsen har 117-126 points (margarin-smör) vilket ger 8 points per muffin.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.