Kycklingchili

 

En god chili gjord på kyckling istället för nötkött, perfekt att göra dubbel sats av och frysa in matlådor inför kommande luncher. Att den dessutom är väldigt lättlagad är bara ett plus.

Portioner: 4 portioner

Ingredienser: 

700 gram kycklingfilé

1 paprika

1 lök

1 röd chili

1 msk rapsolja

2 vitlöksklyftor

1-2 tsk spiskummin

1 msk mald koriander

salt

peppar

1 burk finkrossade tomater

1 tetra vita bönor

1 tetra svarta bönor

ev färsk koriander

Instruktioner:

  1. Strimla kycklingen och paprikan.
  2. Skala och hacka löken och finhacka chilin.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull.
  4. Stek kyckling på medelhög värme i några minuter och lägg till paprika och lök. Låt det steka tills kycklingen fått färg.
  5. Tillsätt pressad vitlök, spiskummin, koriander, chili, salt och peppar. Låt fräsa någon minut.
  6. Häll därefter i krossade tomater och avrunna bönor. Låt allt puttra ihop i cirka 10 minuter.
  7. Smaka av om eventuellt mer kryddor behövs.
  8. Servera chilin som den är eller med nacho skal eller ris.
  9. Toppa gärna med lite färsk grovhackad koriander om du har det hemma.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 1 points per portion.
  • WW Points: 1 points per portion.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Kjell.
    Vad jag menar är att man inte serverar rätten med till exempel kokt ris eller liknande.

    Hälsningar Nadja

     
  • kjell

    Receptet kyckling chili. Vad menar du när du skriver att man kan servera chilin som den är. Ska inte den vara i kycklingrätten.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.