Morotsbröd

 

Dessa Morotsbröd har jag bakat tidigare och de är så saftiga och goda. De är perfekta till sallad, soppor men även till frukost. Om du ska ha dem som tillbehör så gör du dem mindre och då ska det bli 20 stycken små frallor. Men om du vill ha dem till frukost och göra goda smörgåsar, ja då gör du dem större och då blir det 10 frallor.

Portioner: 10-20 frallor

Ingredienser:

3 dl mellanmjölk, laktosfri

1/2 paket jäst

2 msk olja

1 tsk salt

3 dl finrivna morötter

2 dl vetekli

ca 8 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Värm mjölken fingervarmt, 37 grader och smula ner jästen i en bunke.
  2. Häll på en liten del av den varma mjölken över jästen och lös upp den.
  3. Häll på resten av mjölken samt lägg till olja och salt. Blanda väl.
  4. Rör i morötter, kli och vetemjöl och rör om.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda tills degen blir blank och slutar att kladda.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter eller till dubbel storlek.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Knåda degen och rulla till en längd. Dela längden mellan 10-20 delar, du väljer själv hur stora de ska vara.
  9. Trilla varje del till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk.
  11. Grädda morotsbullarna mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
  12. Låt svalna på galler under bakduk.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): hela satsen har 67 points.
    • Vid 20 stycken: 3 points per bröd
    • Vid 10 stycken: 7 points per bröd
  • WW Points: hela satsen har 67 points. Vid 10 bullar så blir det 7 points per bröd.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.