Middagsmeny 19/2016
En nu vecka är runt hörnet och det är dags för nya middagstips. Hoppas ni finner något som faller er i smaken. Mitt tips är att provlaga åtminstone ett nytt recept denna vecka. Ha det gott! Nadja
Måndag: Kycklingcurrygryta
Tisdag: Äggkaka med ost och söt paprika
Onsdag: Orientaliska färsspett
Torsdag: Krämig citron- och vitlökspasta (vegetariskt)
Fredag: Fisk med nachochips
Lördag: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad
Söndag: Köttfärsrulle med skinka och ost
Pasta med räkor och chili
I tidigare inlägg så efterlyste jag era favoritrecept och Alexandra Berta var först med att höra av sig med sitt. Det är ett recept från Viktväktarnas hemsida och den går snabbt att tilllaga. Rätten är perfekt både till vardags och om du får hem gäster till helgen. Alexandra berättar att hon älskar att göra den för den känns lyxig med ny skalade räkor, tomaterna gör den krämig och parmesanen ger ytterligare en lyx känsla. Till vardags kan man ta räkor i lake om man inte vill stå och skala dem, på så sätt går det ännu snabbare och smidigare. Lite kort om Alexandra:
Lite kort om mig…. På väg mot 31 somrar. För tillfället så pluggar jag till administratör på halv tid och jobbar som barnskötare 80%. Hemma har jag en liten Princessa som heter Elin som är två år och hennes pappa Niklas. Somrarna spenderar vi gärna i mina föräldrars sommar hus i Ungern vid sjön Balaton. Där även min farfar kommer ifrån. Vad är bättre än att kunna spendera tid med min familj och släkt i värme, bad, vin från vingårdarna i närheten och fantastisk god mat. Svår slaget. Min Viktväktar historia började när jag gick på gymnasiet. Efter att ha gått ner den vikten jag ville så slutade jag. Sen har jag varit medlem sen januari 2016. Så, äntligen på väg mot min målvikt igen. Det känns roligt och jag är så pepp.
Till 4 personer behöver man:280 gram okokt pasta, 280 gram skalade räkor, 250 gram cocktailtomater, färsk chili efter smak eller 1 msk torkad chilipeppar, 4 vitlöksklyftor, 2 tsk olivolja, 4 msk parmesan, 2 msk persiljaGör så här:Skala räkorna om du behöver. Koka pastan efter förpackningens anvisningar. Under tiden pastan kokan, fräser du försiktigt på låg värme hackad chili, hackad vitlök i 1 tsk olivolja. Höj värmen och fräs räkorna i chilin och vitlöken 1 minut, ta upp räkorna och lägg det åt sidan. Stek sen halverade cocktailtomaterna i resterande olja i några minuter. Vänd i den nykokta pastan, persiljan och räkorna. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett vackert fat eller direkt på varma tallrikar. Riv över osten och gärna lite hackad persilja. Smaklig måltid!ViktVäktarna- WW Points: 9 points per portion
Fotograf: Alexandra BertaMiddagsmeny 18/2016
Första maj, behöver jag säga något mera? Här hos mig så är det i skrivande stund kallt och regnigt. Det känns mer som höst än vår. Jag fryser och vill ha värme och sol. Hoppas verkligen ni har det bättre än jag. Kram på er/ Nadja
PS! Glöm inte att ni kan maila in era favoritrecept till nadjaskitchen@hotmail.com. Ett av era favoritrecept kommer ut nästa vecka.
Måndag: Hoki i gräddig purjolökssås
Tisdag: Köttfärspaj med franska smaker
Onsdag: Spagetti med valnötspesto och grönsaker (vegetariskt)
Torsdag: Biffröra med smak av taco med bakad potatis
Fredag: Kyckling i dragonsås med purjo
Lördag: Köttbullar med grädsås
Söndag: Provencalsk helgskinka
Kyckling med bacon och senapssky
När dottern bodde hemma så lagade hon detta till middag en gång och det var riktigt gott. Vi hade ris till med det går bra nog bra även med kokt potatis, pasta eller liknande. Om du vill så kan man även byta ut baconet mot kalkon- eller kycklingbacon. Glöm inte att servera sallad och grönt till.
Till 4 portioner behöver man:
800 gram kycklingfilé, 1 paket bacon, 1 hackad lök, lite mer än 1/2 dl senap (gärna dijon), 3/4 msk kycklingfond, 3 dl vatten, 1/4 tsk paprikapulver, 1/4 tsk salt, 1/4 tsk peppar, färsk rosmarin att strö över
Gör så här:
Tärna baconet och stek den först. Ta ur och lägg den på hushållspapper så att fettet kan rinna av. Stek sedan även den hackade löken och lägg även den på hushållspapper.
Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar, cirka 4 bitar av varje filé. Pensla dem med senap och peppra, salta och krydda med paprikapulver. Stek sedan kycklingen och ta även den ur pannan. Dags att göra skyn. Häll i buljongen och vattnet i stekpannan och rör om tills vattnet börjar puttra. Lägg sedan i löken och baconet och blanda. Lägg till sist även i kycklingbitarna.
Låt nu allt puttra samman i 10 minuter, vänd på kycklingen och låt det puttra ytterligare 10 minuter. Strö över lite färsk rosmarin. Klart!
ViktVäktarna
- WW Points: 6 points per portion med bacon, 1 points med kycklingbacon.
Middagsmeny 17/2016
Har du något bra recept som du gärna gör om och om igen? Vill du dela med dig av den till andra? Tillaga rätten, ta några bilder av den, maila det till nadjaskitchen@hotmail.com tillsammans med receptet och lite kort information om vem du är och varför du gillar just det receptet så mycket. Därefter så ser jag till att den kommer ut här på bloggen. Kika gärna in under kategorin gästbloggare och kolla vad andra har delat med sig tidigare. Jag ser fram emot att få måååånga recept från er. Trevlig vecka till er allesammans! Nadja
Måndag: Skink och svamppaj
Tisdag: Mexikansk soppa med chorizo
Onsdag: Kycklinggryta Tikka Masala
Torsdag:Fyllda pastakuddar i tomatsås (vegetariskt)
Fredag: Ost- och paprikafyllda färsbiffar
Lördag: Ugnsbakad fisk med baconströssel
Söndag: Lasagne al forno
Halstrad fisk med frisk basilikasås
Som ni vet är jag förtjust i vit fisk, gärna gös. Jag försöker äta och tillaga mer fisk men inte lätt alla gånger då vi har en familjemedlem som inte alls tycker om fisk. Att halstra (steka eller grilla på hög värme) en fisk är inte alls så svårt men mitt råd om du använder fryst fiskfilé är att tina den först och gärna krama ur lite av vätskan utan att förstöra formen på fisken. Här serveras fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts (endast kryddad med lite salt, peppar och några droppar soja) och en god och fräsch basilikasås.
Till fyra portion behöver du:
Halstrad fisk: 600 g fryst vit fisk (tex torsk eller gös), salt, peppar, vitlökspulver, 2 msk rapsolja
Basilikasås: 1 msk fiskfond + 2 dl vatten, 2 dl grädde, 1 1/2-2 msk citronsaft, cirka 20 blad färsk basilika, 1 dl riven ost (17 %), ca 3 msk maizena redning, salt, peppar
Gör så här:
Tina fisken och skär så att du får fyra portionsbitar. Strö salt, peppar och vitlökspulver över köttsidan på fiskbitarna. Ställ åt sidan. Koka upp fiskfonden, grädden, citronsaften och redningen till en sås. Skölj basilikan och mixa ihop den och osten med såsen. Salta och peppra och håll såsen varm. Hetta upp en stekpanna med rapsoljan och stek fisken på hög värme i cirka 1 – 1 1/2 minut på var sida.
Om du vill ha stekt lök och haricots verts till så är det bara att skiva cirka 2 gula lökar i skivor och stek den mjuk . Salta och peppra och häll några droppar soja. Ta cirka två nävar fryst haricots verts och låt den tina upp tillsammans med den stekta löken.
Servera fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts och häll basilika såsen lite runt om eller på fisken. Om du vill ha lite kolhydrater så rekommenderar jag potatismos till. Gott!
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025:
- Med 4 % matlagningsgrädde: 5 points per portion
- Med 10 % laktosfri matlagningsgrädde: 7 points per portion
- WW Points: en portion är 5 points med 4 % grädde och 7 points per portion med 10 % Valio laktosfria grädde.
Följ mig gärna på Instagram: Nadjaskitchen
- WW Points (kostprogrammet från 2025:
Middagsmeny 16/2016
Helgen har präglats av regn och utan solsken. Det har gett mig tillfälle att vårstäda garderoben lite och jag känner mig nöjd av den prestationen. Jag har en del kvar men redan nu så känns det bra att få bort det gamla som bara tar plats. Efter garderoben så ska jag även göra en rensning i köket, för där börjar det också bli trångt. Kan någon förklara varför man köper och samlar på sig så mycket? Önskar er en fin och bra vecka!
Alla recepten är smartpointsberäknade.
Måndag: Spagetti med god kasslersås
Tisdag: Marinerad quornfilé med svamphack (vegetariskt)
Onsdag: Torsk med nudelwok
Torsdag: Tomatsoppa med ost och tortellini
Fredag: Tacopizza
Lördag: Kycklingspett med grönsaker
Söndag: Filé i dragon och senapssås
Middagsmeny 15/2016
Dags för ny middagsmeny och denna vecka vill jag tipsa er om att provlaga Crunchy Salsa Burger, den är såååå god! Och dessutom perfekt till fredagens tacomys. Ät och njut! Ha en skön vecka med mycket vårsol! Nadja
PS! Alla recepten är smartpointsberäknade
Måndag: Pastapytt med korv
Tisdag: Indisk Curry med quornfärs (vegetariskt)
Onsdag: Kokt fisk med äggsås
Torsdag: Snabba Pastan
Fredag: Crunschy Salsa Burger
Lördag: Pepparkotlett med ugnsstekt vitlökspotatis
Söndag: Kyckling i kryddig tomatsås (Crock-Pot)
Middagsmeny 14/2016
Halloj allihopa, då har ytterligare en vecka gått och här kommer middagstipsen för nästa vecka. Hoppas ni finner något som faller er i smaken. Ha det så gott! Nadja
PS! Alla recepten är smartpointsberäknade
Måndag: Korvstroganoffgratäng
Tisdag: Sallad med rosmarinkyckling och röd pestopasta
Onsdag: Bakad potatis med salsakeso (vegetariskt)
Torsdag: Chilibiffar i pepprig gräddsås
Fredag: Kycklingsouvlaki med grillad paprikasallad
Lördag: Krämig taglitelle med rökt lax och citron
Söndag: Lövbiffswok Teriyaki ginger & sesami
Salsamarinerade kotletter
Jag har redan sett att några har plockat fram grillen och det jag inte varit sämre. Här får ni recept på goda salsamarinerade kotletter. Om du inte vill plocka fram grillen så går det jättebra att steka dem i vanlig panna.
Till 4 portioner behöver man:
500 gram benfria fläskkotletter (fett bortskuret)
Marinad: 1 1/2 dl salsasås (eller chilisås), 1/2 dl honung, 2 msk matolja, 1 schalottenlök (finhackad), 1 tsk curry, salt, peppar
Gör så här:
Blanda ihop marinaden i en skål. Finputsa eventuellt kotletterna från fett. Lägg dem i en påse och häll över marinaden. Lägg allt i en extra påse för säkerhetens skull och ställ i kyl. Låt köttet marinera i minst 2 timmar men gärna längre, 6-8 timmar eller under natten.
Förbered grillen eller stekpannan. Torka av kotletterna från överflödig marinad och grilla eller stek dem efter eget tycke. Hoppas det smakar.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 7 points per portion (marinaden inräknad)
- WW Points: 9 points per portion (marinaden inräknad)