Middagsmeny 13/2016
Och så var det dags för nya middagstips. Denna vecka vill jag tipsa er lite extra om Potatismoussakan som finns under söndagen. Den är riktigt god och passar även bra till matlåda dagen efter. Ha en fin vecka med mycket sol! Nadja
Måndag: Potatislåda med kassler
Tisdag: Kycklingtortilla med Philadelphia ost
Onsdag: Stekt lax med citronpeppar och kall sås
Torsdag: Varmkorv med stuvad vitkål
Fredag: Kyckling med champagnesås
Lördag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter
Söndag: Potatismoussaka
Veckans middagsmeny 12/2016
Ruskigt vad tiden går fort. Nästa vecka är det ju redan påsk! Visserligen kommer den en aning för tidigt i år men tiden går fort ändå. Jag har försökt anpassa meny efter påsken och hoppas ni kommer gilla den. Själva så kommer vi bara fira den en dag och därefter får det vara bra, annars blir det lätt för mycket av det goda. Glöm inte att vara med och tävla om ett ekologiskt pastakit från Barilla. Man vet aldrig när man har turen på sin sida. Ha det gott /Nadja
Alla recepten/förslagen är smartpointsberäknade åt oss Viktväktare
Måndag: Ragu med rigatoni
Tisdag: Citron- och vitlökshoki med rostade tomater
Onsdag: Goda klassiska hamburgare
Torsdag: Bacontoppad kycklinggratäng
Fredag: Kesopaj med grönsaker (vegetariskt)
Lördag: Helgskinka med sesamfrö
Söndag: Helstekt fläskfilé
Middagsmeny 11/2016
Middagstips för hela nästa vecka finner du nedan. Hoppas att du finner något du gärna vill testa. Att prova något nytt tycker jag är roligt för vem vet när man hittar en ny favorit. Jag kan faktiskt rekommendera Pastawoken nedan med vitlökskyckling, det är en jättegod rätt som du tillagar snabbt. Ha en riktigt fin vecka! /Nadja
Måndag: Pastawok med vitlökskyckling
Tisdag: Svampfylld Squash (vegetariskt)
Onsdag: Kotlett i god paprika- och chilisås
Torsdag: Ugnsbakad lax med spenat och vinsås
Fredag: Kryddig Jambalaya
Lördag: Köttfärsgratäng
Söndag: Paprikagryta (Crock-Pot)
Middagsmeny 10/2016
Då var det söndag igen och dags för en ny meny med nästa veckas middagar. Jag haft lite mera tid över för bloggen och har kunnat räkna/lägga till smartpointsvärdet på flera recept.
Jag har även fått förfrågan om fler ”mättande dag” recept. Jag misstänker starkt att flertalet av recepten passar er som kör mättande dag, men sedan Viktväktarna uppdaterade sitt program så ser jag inte lika lätt vilka livsmedel är ”gröna”, då min profil är inställd på att räkna smartpoints. Jag har en kategori som heter ”Mättande dag” och den behöver fyllas på med fler recept, så hojta gärna till med en liten kommentar/mail ifall ni ser något recept som skulle passa in där. Det gynnar både er och mig. Önskar er en superfin vecka. Nadja
PS! Glöm inte och vara med i tävlingen där du kan vinna kryddpaket från Kockens. Det är sista dagen idag.
Måndag: Kyckling i balsamico- och oreganosås
Tisdag: Het vegetarisk böngryta
Onsdag: Röd kasslergratäng
Torsdag: Fisk med vitt vin och gröna ärter
Fredag: Kycklingquesadillas
Lördag: Fläskfiléwok med stekta nudlar
Söndag: Gulaschsoppa ( ev. Crock-Pot)
Middagsmeny 9/2016
Hej och hå, här kommer nästa veckas middagsmeny. I skrivande stund så är det solsken och jag måste bara få säga att det är riktigt riktigt härligt. Jag längtar så till våren. Jag vill så gärna att ni tittar in på bloggen imorgon för då startar jag en tävling som ni inte vill missa. Stor vinstchans! Ha en superfin vecka. Kram Nadja
Måndag: Grapefrukt- och ingefärsglaserad bönsallad med lax
Tisdag: Kalkon- och ostsallad med Rhode Island dressing
Onsdag: Grillade färsbiffar med Raita
Torsdag: Het kycklingsoppa med nudlar
Fredag: Philly Cheese Steak Sandwich
Lördag: Mexikanska kycklingköttbullar med guacamole
Söndag: Fisk med mandel- och osttäcke
Middagsmeny 8/2016
Den här veckan har inte varit bra på många sätt, men jag hoppas nästa vecka blir bättre. Här får ni middagstips för nästa vecka. Kram på er och ha en bra vecka! Nadja
Måndag: Biffwok
Tisdag: Couscousröra med kycklingkorv
Onsdag: Kesoplättar (vegetarisk)
Torsdag: Fläskytterfilé med ostmos
Fredag: Fish Taco
Lördag: Chicken a la King
Söndag: Skinkschnitzel med risoni
Köttfärsenchiladas
Att något som är så enkelt att tillaga kan vara så gott. Dessa enchiladas görs ganska ofta hemma hos oss, både till vardags och till fest. De är även perfekt som tilltugg eller som lunch till jobbet. Och de smakar som sagt mycket gott. De kan också göras på resterna av tacokvällen eller på resterna av köttfärssåsen. Om du har en skvätt salsa sås så kan du antingen lägga den i köttfärsen eller använda det som topping. De går även bra att frysa, gärna styckvis så att du bara kan plocka så många som du vill ha. Glöm inte att servera en god grönsallad till.
Fyllning till 10 st enchiladas:
1 gul lök, 1/2 röd paprika, ca 700 gram nötfärs, ca 3 msk chilisås (Felixtypen), 2 påsar Tacokrydda, 3 dl vatten, 2 msk tomatpuré, 1 dl majskorn, 150 gram riven ost (max 17%), 10 stycken tortillabröd medium
Gör så här:
Hacka lök och paprika i små tärningar. Fräs dem i lite matfett tills löken har mjuknat och smula sedan ner färsen. Bryn färsen under omrörning tills all vätska har försvunnit. Häll sedan i tacokrydda, tomatpuré, chilisås och vatten. Blanda ordentligt. Häll även i majskornen.
Sätt ugnen på 225 grader. Fördela cirka 2-3 msk köttfärsfyllning över en tortillawrap, lägg inte fyllningen ända ut i kanten för då ramlar den bara ut. Rulla ihop till en rulle och lägg enchiladan i en smord mellanstor plåt. Gör samma sak om igen tills alla tortillabröd är fyllda och placerade på plåten. Om du har lite salsasås så kan pensla över eller så strör du direkt över den rivna osten.
Grädda enchiladasen mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter. De ska få en gyllengul färg och osten ska ha smält. Servera enchiladasen med en god blandad grönsallad. De går även bra att frysa in om någon skulle eventuellt bli över. Smaklig måltid!
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025):
- Med 5-10 % nötfärs: 7 points per enchilada
- Med 12 % nötfärs: 11 points per enchilada
- WW Points: 11 points per enchilada enligt receptet.
- WW Points (kostprogrammet från 2025):
Middagsmeny 7/2016
Halloj allihopa, då har ytterligare en vecka gått och här kommer middagstipsen för nästa vecka. Hoppas ni finner något som faller er i smaken. Ha det så gott! Nadja
Måndag: Fisk och paprikagratäng med ajvar
Tisdag: Cayennepanerad kyckling
Onsdag: Grönsakspaj (vegetariskt)
Torsdag: Köttfärssås à la VV
Fredag: Kycklingburgare med rökt paprikadressing
Lördag: Ostlängd med skinka och purjo
Söndag: Ost- och paprikafyllda färsbiffar
Middagsmeny 6/2016
Medan jag suttit och räknat om recepten till smartpoints så inser jag att jag äter kyckling ganska ofta. Kycklingrecept finns det riktigt många av här på bloggen. Men jag älskar kyckling och för oss Viktväktare är det perfekt då den nu bara är 1 smartpoints per kycklingfilé, så gott som gratis. På tal om Kycklingrecept, prova söndagens goda recept: Gratinerad kyckling med chili och oregano, den är god. Ha en bra vecka!
Måndag: Allroundmarinerade kycklingben
Tisdag: Fried rice (vegetariskt)
Onsdag: Kålsoppa med köttfärs
Torsdag: Lövbiff i vitlöksås
Fredag: Kalkonpizza med purjo och paprika
Lördag: Köttbullspanna med ajvar
Söndag: Gratinerad kyckling med chili och oregano
Ugnsbakad lax med spenat och vinsås
Här kommer ett recept till er som älskar lax. Laxen ugnsbakas i ugnen med ett täcke av lök och spenat, hur enkelt som helst men gott. Börja med att lägga potatisen på kokning om du vill ha det tillsammans med fisken. Hoppas det smakar!
Ugnsbakad lax med spenat och vinsås
Portioner: 4
Ingredienser:
4 bitar lax (ca 125 gram per bit)
½ gul lök
250 gram färsk bladspenat
1 tsk smör till stekning
salt,
svartpeppar
Vinsås:
1 msk finhackad gul lök
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1/2 dl matlagningsvin vitt
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl fiskbuljong
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Salta och peppra fisken. Skiva löken tunt och fräs den mjuk tillsammans med spenat i en klick smör. Salta och peppra. Fördela spenaten på laxbitarna i formen. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter.
Fräs den finhackade löken till såsen i smöret i en kastrull utan att bryna. Pudra på mjölet och rör om. Häll på vin, grädde och buljong. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk värmen och låt puttra på svag värme i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Servera laxen med till exempel nykokt potatis, citronklyftor och lite grönt.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025):
- Med 4 % matlagningsgrädde: 4 points per portion
- Med 10% laktosfri matlagningsgrädde: 6 points per portion
- Med 13 % matlagningsgrädde: 7 points per portion
- WW Points: 4 points per portion med 4 % grädde och 6 points per portion med 10% laktosfri grädde.
- WW Points (kostprogrammet från 2025):