Lövbiff i vitlökssås

 

Den här maträtten gillar jag och dottern, männen i familjen uppskattar den inte lika mycket på grund av crème fraichen. Men det hindrar inte oss att tillaga den ibland för det. Använd vilka grönsaker du själv önskar och tycker om, denna gång hade vi paprika, purjolök och färska champinjoner. Receptet går naturligtvis att dubblera. Jag måste även tillägga att Creme Bounjour Cuisine räcker till mer än 2 portioner om man vill dryga ut det.

Edit: om man inte hittar Créme Bonjour Cuisine i affären så kan man ersätta den med 2 dl (mini) fraiche och 5 msk philadelphia (light) vitlök/örter

Lövbiff i vitlökssås

Till 2 portioner behöver du:

250 gram lövbiff, 1 tsk olja/smör till stekning, 1 burk Crème Bonjour Cuisine vitlök och örter (2 ½ dl), färska champinjoner, paprika, purjolök

Gör så här:

Strimla lövbiffen och fräs den mjuk i panna. Strimla under tiden paprika, champinjoner och purjolök. Låt paprika och champinjonerna fräsa med en stund och lägg till purjolöken precis på slutet då den mjuknar så fort.

Lövbiff i vitlökssås

Häll i burken crème fraiche och blanda. Låt den bli varm och servera allt tillsammans med nykokt valfri pasta…och sallad naturligtvis. Smaklig måltid.

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 12 personliga points per portion om man följer receptet ovan och utan pasta. Minsta på creme bonjour cuisine till 1 ½ dl och det blir 9 pp per portion istället. Om du väljer 2 dl minifraiche och 5 msk philadlephia light vitlök/örter istället för Bonjour Cuisine så blir det 9 pp per portion. Lägg till points för pasta.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: 10 smartpoints per portion utan pasta inräknad
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 10 smartpoints per portion utan pasta inräknad

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.