Ostlängd med skinka och purjo

 

Här kommer en riktigt höjdare i repris! Om du vill festa till det så är denna Ostlängd nästan godare än en pizza eller paj, speciellt om du gillar ost. Degen är som en pajdeg men den innehåller även riven ost som ger degen en extra frasighet och mera smak. Vilken ost du bör använda är valfritt, vill du ha mycket ostsmak bör du ta någon som är lagrad men det går även bra med vanlig Hushållsost. Perfekt till fredagsmyset eller kommande sena sommarkvällar.

Fylld ostlängd - närbild

Detta behöver du till 2 längder:

Deg: 100 g smör, 2 1/2 dl vetemjöl (ca 150 g), 200 g riven ost (17 %), 1 ägg

Fyllning: 1 purjolök eller 1 stor gul lök, 1 msk matfett, 100 g finstrimlad rökt skinka, 100 g riven ost (17%)

Gör så här:

Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt den rivna osten och ägget. Arbeta samman degen och låt den vila kallt en stund. Under tiden kan du förbereda fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet så att den blir mjuk men ej får färg. Strimla skinkan och riv osten.

Fylld ostlängd - utbak o fyllning

Kavla ut degen till två längder, cirka 30 x 12 cm. Lägg lök, skinkstrimlorna och riven ost mitt på deglängderna. Vik in degen ca 2 cm på varje långsida och även på kortsidan.

Ostlängd med skinka och purjolök - vvtillsammans -fredagsmys- propoints -mittviktväktarna

Grädda längderna i mitten av ugnen vid 225 grader C i cirka 15 minuter. Servera ostlängderna varma, skurna i bitar, tillsammans med en blandad sallad. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har båda längderna 95 points med 17 % ost. Vid 4 portioner så blir det 24 points per portion.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Therese
    Ja det är 21 smartpoints per portion vid 4 portioner. Det är mycket billigare än en pizza men minst lika gott om än inte godare. Då degen innehåller ost så blir den väldigt frasig och god.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.