Ragu med rigatoni

 

Då har tiden kommit för fjärde receptet med Philadelphia. Hittills har jag varit mycket nöjd med recepten och det har varit riktigt kul att få vara med. Det visar bara hur varierande deras ost kan vara. Den är inte bara till för smörgåsen, fast den är himlans god där tycker jag. Ett gott bröd, lite naturell Philadelphiaost och en grymt god salami på, det är sååå gott! Månadens recept är Köttfärsragu med med mild smak av vitlök tillsammans med pasta. Receptet nedan är enligt Philadelphia, men när jag gjorde rätten så använde jag upp köttfärspaketet som var på 500 g och tog då hela ostpaketet som var på 200 g. Inget ska slängas här inte! Det räckte till en lunchlåda. Tack för det!

Ragu med rigatoni

Portioner: 4

Ingredienser: 

4 dl pasta, okokt

400 g nötfärs

1 msk olivolja

1 gul lök

4 dl grönsaksbuljong

120 g Philadelphia Vitlök & Örter 11%

60 g riven ost, 17%

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull.
  2. Finhacka löken. Värm olivolja i en stor stekpanna och stek löken försiktigt tills den mjuknat och fått fin färg.
  3. Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt tillsammans med löken.
  4. Häll bort eventuellt fett, tillsätt grönsaksbuljongen och låt sjuda utan lock i 30 minuter under omrörning. Tillsätt vatten vid behov.
  5. Koka under tiden pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  6. Blanda ner Philadelphia-osten med köttfärsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Häll av pastan, tillsätt köttfärssåsen och rör om.
  8. Garnera med färsk riven parmesan och servera genast.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet för 2025):
    • Med 5-10% nötfärs:  10 points per portion
    • Med 12% nötfärs: 16 points per portion
  • WW Points: 15 points per portion

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.