Veckans middagstips nr 28/2015
Hur är det? Njuter ni av sommaren? Jag hoppas det och jag hoppas även att ni har bra väder vart ni än är i vårt avlånga land. Som utlovat kommer här nya middagsförslag inför nästa vecka. / Kram Nadja
Måndag: Allroundmarinerade kycklingben
Tisdag: Het böngryta (vegetariskt)
Onsdag: Orientaliska köttfärsspett
Torsdag: Fisk med nachochips
Fredag: Ostlängd med skinka och purjo
Lördag: Skinkschnitzel med risoni
Söndag: Kotletter med gremolata
Veckans söta: Chokladfyllda kokosflarn
Nougatbollar
Jag fann detta recept på Hembakat.se och ville prova att göra dem. De är goda men mina favoriter är fortfarande Havrebollar. De klassiska Chokladbollarna och Arraksbollarna är också fortfarande godare. Men det bästa är att man inte behöver sätta på ugnen för att få stilla bak- och sötsuget.
Till cirka 20 stycken bollar behöver du:
4 dl havregryn, 1 1/2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao, 1 dl kokos, 75 g smör, 200 g nougat, 1-2 msk vatten
Garnering: 2 dl kokos
Gör så här:
Smula sönder havregrynen lite granna i en skål. Blanda ihop havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt nougaten och rör ihop allt till en kladdig deg. Häll eventuellt i lite vatten om smeten är för fast. Gör runda 20 runda bollar av degen. Rulla nougatbollarna i kokos. Förvara dem i en burk med tättslutande lock i kylskåpet.
ViktVäktarna
- WW Points: Totalt har receptet 180 points med smör och 173 points med margarin 80%. Dela det med antalet bollar du gör, t.ex vid 20 stycken = 9 points oavsett om du använder smör eller margarin.
Veckans middagstips nr 27/2015
Här kommer nya middagsförslag inför nästa vecka, följ den eller plocka ut de recept som du är nyfiken på. Må så gott allihopa och njut av sommaren / Nadja
Måndag: Sötsur citron- och honungskyckling
Tisdag: Ostfylld kassler
Onsdag: Snabblagad korvgryta
Torsdag: Köttfärspiroger
Fredag: Lövbiff i vitlökssås
Lördag: Torsk med nudelwok
Söndag: Grillade marinerade kotletter
Veckans söta: Kärleksmums
Fisk med Nachochips
Denna rätt är så enkel att göra. Med lite tacosås och krossade nachochips pimpar du upp din fisk hur lätt som helst. Välj styrka på tacosåsen efter eget tycke, vi här hemma har gärna medium eller hot. Ha gärna lite extra tacosås vid sidan om och du får en sås till potatisen. Servera torsken men den goda färska potatisen som finns nu. Hoppas det smakar!
Fisk med Nachochips
Portioner: 4
Ingredienser:
4 ryggfilé av torsk
3-4 msk tacosås
1/2 dl nachochips
gröna bönor
morötter eller andra kokta grönsaker
salt
peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Lägg ryggfiléerna i en smord ugnsform.
- Salta och peppra fisken.
- Lägg cirka 1 tsk – 1 msk tacosås på varje ryggfilé.
- Krossa nachochipsen och strö det över filéerna.
- Låt fisken ugnsbaka i cirka 20-30 minuter, tills den blir vit och fin.
- Koka eventuellt potatis och grönsaker under tiden.
- Servera allt tillsammans med lite extra tacosås.
- Smaklig måltid!
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 0 points per portion inklusive potatis som är nollpointsmat i detta program.
- WW Points: 1 points per portion. Lägg till points för potatis eller liknande.
Veckans middagstips nr 25/2015
Jag hoppas att ni fick en fin midsommar och det utan regn. Hos oss blev det inget firande då både dottern och jag blev sjuka, men vad är en bal på slottet? Det viktiga är att vi nu mår bättre.
Att laga maten i ugn är riktigt praktiskt och det kräver oftast rätt lite förberedelser. Ta till exempel Ugnstekt falukorvspytt som är måndagens förslag. Skär korven, löken, kasslern i tärningar och lägg allt i en ugnsform, blanda i den frysta tärnade potatisen och in i ugnen för tillagning. Under tiden kan du duka bordet, göra salladen eller bara njuta av solen om du har den. Jag älskar sådana måltider. Ha en fin vecka! / Nadja
Alla recepten/förslagen är propointsberäknade
Måndag: Ugnstekt falukorvspytt
Tisdag: Fiskgratäng med spenat och pinjenötter
Onsdag: Auberginemoussaka
Torsdag: Äggkaka med ost och paprika (vegetariskt)
Fredag: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad
Lördag: Kyckling med champagnesås
Söndag: Svampgratinerade färsbiffar
Veckans söta: Brysselkakor
Instagram: Nadjaskitchen
Facebook: Nadjaskitchen.se
Veckans middagstips nr: 24/2015
Då är sommaren här, barnen slutar skolan och i och med midsommar så börjar även många med sina semestrar. Jag kommer att fortsätta lägga ut middagstipsen hela sommaren, så kika gärna in även när ni har semester. Temat denna vecka är lättlagat, för man vill inte stå så länge bredvid spisen när man har det ledigt och solen skiner. Jag kan berätta att Köttfärsenchiladas är även goda som kalla och därmed även perfekta att ta med till stranden, utflykten eller liknande. Det är bara att hoppas att solen och värmen kommer tillbaka. Två, tre fina dagar fick vi här där jag bor och sedan blev det kallt igen med moln och regn. Hur det nu än blir så kommer jag att uppdatera bloggen hela sommaren, så jag hoppas vi ”ses”, om inte så får jag passa på och önska er en riktigt fin sommar! Nadja
Alla förslagen nedan ska vara propointsberäknade
Måndag: Köttfärsenchiladas
Tisdag: Citron- och vitlökshoki med rostade tomater
Onsdag: Omelett med mozzarella, rökt och paprika
Torsdag: Chorizo i paprika- och chilisås
Fredag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter
Lördag: Kycklingburgare med dressing
Söndag: Helgskinka med sesamfrö
Veckans söta: Snabba hallongifflar
Äggmuffins med kyckling
Det här är riktigt roligt. Marianne är också en Viktväktare och för ett tag sedan så hade hon en egen variant efter mitt recept Äggmuffins i en grupp på facebook. Istället för skinka har hon använt kycklingpålägg och keso. Jag tyckte det lät så gott så jag bad henne gästblogga här och hon tackade som tur var ja. Här kommer lite kort om henne:
Marianne heter jag och har varit med i viktväktarna flera gånger och aldrig nått min målvikt, men den här gången ska jag inte ge upp. Älskar att laga mat och hitta på eller ändra i recept så att det blir på mitt sätt. Gift och har inga barn men har 7 katter som är mitt allt.
Till 10 stycken äggmuffins behöver du:
Äggmuffins: 100 gram strimlad kycklingpålägg, 1 bit strimlad purjolök, 6 ägg, 1 dl vatten, 6 msk keso 1,5 %, salt, svartpeppar
Vitkålssallad: 1/4 liten färsk vitkål, 2 pressade vitlöksklyftor, 3/4 dl turkisk youghurt 0 %, 2 msk majs
Gör så här:
Lägg den strimlade kycklingen och purjolöken i 10 stycken muffinsformar. Vispa ihop äggen med vattnet och keso. Salta och peppra. Fördela detta i muffinsformarna och grädda dem i 200 grader och i cirka 30 minuter. Strimla vitkålen och blanda ihop den med de övriga ingredienserna. Servera det tillsammans med muffinsarna.
Ett stort tack till Marianne för att hon ville dela med sig av detta recept.
Fotografi: Marianne
ViktVäktarna
- WW Points: Totalt har receptet ovan 4 points. Det blir 0 points per muffin vid 10 stycken och 1 points för 2 stycken.
Veckans middagstips nr 23/2015
I skrivande stund så är det så grått och mörkt hos mig och jag bara väntar på att vilken stund som helst få höra regnet smattra mot fönstret. Sommaren med dess värme och solsken tycks inte riktigt vilja komma. Det är kallt och ruggigt och påminner mig mer om hösten än sommaren. Det får en att undra om vi får någon varm och fin sommar i år. Jag hoppas det. Här kommer nya middagstips inför nästa vecka. Denna vecka vill jag tipsa er extra om de italienska köttbullarna i tomatsås, de är hur goda som helst! Ha en riktigt fin vecka på er. / Nadja
Måndag: Champinjoncrepes (vegetariskt)
Tisdag: Kycklingwok med ris (mättande dag)
Onsdag: Fisk med mandel- och osttäcke
Torsdag: Korvstroganoff med tex mex smak
Fredag: Grönsakslasagne med keso
Lördag: Senapspanerade lammkotletter
Söndag: Italienska köttbullar i tomatsås
Veckans söta: Hallon- och blåbärsmuffins
Veckans middagstips nr 22/2015
Just nu så rusar tiden så otroligt snabbt för mig så jag måste nästan säga stopp snart. Jag håller på och överlämnar mitt jobb till en tjej då jag snart ska lämna det och börja på ett nytt. Tur nog så har jag fått några dagar ledigt innan jag börjar på det nya, då kan jag få landa, andas och bara ta det lite lugnt. Denna veckas middagstips har jag komponerat ihop väldigt snabbt och jag hoppas det inte blir alltför många upprepningar utan varierat och gott. Önskar er en fin vecka men MYCKET sol och LITE regn! Nadja
Alla förslagen/recepten är smartpointsberäknade
Måndag: Ugnspannkaka med grönsaker och skinka
Tisdag: Kycklingfilé i dragonsås
Onsdag: Tagliatelle med ostsås och bacon
Torsdag: Fransk Tomatfisk
Fredag: Pizzasmörgåsar
Lördag: Köttfärsgratäng
Söndag: Fläskfiléwok med stekta nudlar
Veckans söta: Kanelpannkakor med bär
Currypilaff med kyckling
Gillar du curry? Ja då ska du absolut testa detta recept. Medan du steker upp kycklingen så puttrar curryriset i sin kastrull och härliga dofter sprider sig i köket. Lättlagat men ändå så gott. Servera måltiden med grönsaker i olika färger, man äter med ögat också.
Till 4 portioner behöver du:
1 gula lök, 1 msk curry, 2 msk rapsolja, 3 dl okokt basmatiris, 6 dl hönsbuljong (vatten + 1 msk koncentrerad kycklingfond), 500 g kycklingfilé, salt, peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med curry i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt riset och buljongen (vatten o fond). Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i minst 20 minuter eller tills buljongen är borta. Under tiden skär du kycklingen i bitar och steker upp den i resten av oljan. Salta och peppra kycklingen. När riset är färdigt så blandar du ihop den med den stekta kycklingen i en stor skål. Servera gärna med lite haricots verts (eller sockerärter).
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 9 points per portion
- WW Points: 9 points per portion