Veckomeny 35/2015
Visst känns det som om hösten är på intågande? Lite småkallt på morgonen och bladen på träden har börjar ändra färg till gult. Men så är det ju snart september. Jag hoppas den blir riktigt fin med mycket sol och så lite regn som möjligt. Men i och med kallare väder så vill vi även ha lite varmare mat. Men glöm inte bort grönsakerna för det. Ta alltid halva tallriken med någon/några grönsaker som du gillar. Ha en bra vecka! Nadja
Måndag: Krämig Italienska tomatsoppa med frikadeller och snäckpasta
Tisdag: Kycklinggryta med Kabanoss
Onsdag: Fiskgratäng med spenat och pinjenötter
Torsdag: Filodegspaj med purjolök och ris (vegetariskt)
Fredag: Lövbiff i vitlöksås
Lördag: Färsbiffar med Raita
Söndag: Biff Stroganoff
Veckans söta: Äppel- och kokospaj
Måltider för endast 8 propoints per portion
Ibland vill man ju snåla in på sina propoints (poäng som man räknar i Viktväktarnas program) av olika anledningar och äta måltider som kostar lite mindre av dem. Sallader och soppor är då oftast alternativen man tar. Men det finns riktiga måltider som inte heller kostar så mycket i propoints och här kommer 6 tips där måltiderna endast är 8 pp per portion. Jag tror att det finns något för allas smaker, så våga provlaga och smaka.
Auberginemoussaka eller Het vegetarisk böngryta
Kycklingwok med ris eller Halstrad hoki med frisk basilikasås
Eller Fläskfilé med stekta nudlar och Krämig Citron- och vitlökspasta
Veckomeny 34/2015
Söndag igen och det innebär planering av middagarna inför nästa vecka. Laga gärna någon extra portion när du väl håller på. Det brukar inte ta någon längre tid men däremot så sparar det mycket tid att ha färdiga matlådor att plocka fram när det väl behövs. Eller så har du en lunchlåda att ta med till jobbet nästa dag och du sparar både en slant och har koll på din propointsbudget. Ha en bra vecka! Nadja
PS! Prova Pastawoken med vitlökskyckling, du kommer inte att ångra dig…supergott!
Måndag: Pastawok med vitlökskyckling och grönsaker
Tisdag: Mexikansk grönsakspizza med tacotopping
Onsdag: Kabanoss- och äggpanneröra
Torsdag: Fisk- och paprikgratäng med ajvar
Fredag: Quesadilla fylld med skinka, ost och salsa
Lördag: Köttfärsrulle med skinka och ost
Söndag: File i dragon och senapssås
Veckans söta: Syltkakor med mandelflarn
Veckomeny 33/2015
Bloggen har fått ett nytt utseende! Jag hoppas att ni kommer gilla den, själv gillar jag den och tycker det ser bättre ut. Hissa eller dissa den gärna. Vad ni tycker är viktigt, så berätta. Denna vecka tipsar jag er att prova Kyckling med mozzarella, grillad paprika och pinjenötter. En rätt som är god, känns lite lyxig och är så enkel att tillaga. Ha en riktigt fin vecka! /Nadja
Måndag: Falafel i tunnbrödrulle (vegetariskt)
Tisdag: Kryddig Jambalaya
Onsdag: Fisk med gremolata och mild citronsås
Torsdag: Pasta Carbonara Leggera
Fredag: Kyckling med mozzarella, grillad paprika och pinjenötter
Lördag: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad
Söndag: Barbequekotletter med grönsaksris
Veckans söta: Chocolate Chip Cookies
Helstekt Fläskfilé
Detta var gott! Marinera köttet i minst en timme (jag marinerade den säkert i 3 timmar), bryn den snabbt runt om i en stekpanna och efterstek den sedan i ugn i cirka 15-20 minuter. Ja då får du ett väldigt saftigt och mört kött som är jättegott. Köttet kan serveras som den är till valfria tillbehör. Men du kan även servera den kall genom att skära köttet tunt och lägga den på till exempel en salladsbädd och servera den vid en bjudning tillsammans med en potatissallad. Om du ska servera köttet kallt så kan du även tillaga den dagen innan, men vänta med att skära upp den tills det är dags att servera.
Till 4 portioner behöver man:
700 gram fläskfilé
Marinad: 3 msk olja, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk sambal oelek, 2 finhackade vitlöksklyftor, 2 krm grovmalen svartpeppar, ev lite salt
Gör så här:
Putsa köttet fri från senor och fett. Blanda ihop marinaden och häll i dubbla plastpåsar. Lägg i köttet och vänd runt om så att marinaden kommer över hela filén. Låt köttet vila i minst 1 timme i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp köttet ur marinaden. Låt det rinna av. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Lägg över köttet på en bakpappersklädd plåt. Stick en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Efterstek köttet i ugnens mitt till en innertemperatur på ca 70 grader, det är ungefär 15-20 minuter.
Ta ut köttet och låt det svalna lite innan du skär upp den i tunna bitar. Servera köttet med valfritt tillbehör eller som på bild med ugnsstekt potatis, tzatziki (gjord på lättyoghurt) och sallad.
ViktVäktarna
- WW Points (Kostprogrammet från 2025): i detta program är fläskfilén nollpointsmat, så här räknas endast marinaden. 3 points per portion. ViktVäktarna har tidigare sagt att om man marinerar en hel köttbit så behöver man inte räkna marinaden eftersom köttet drar inte åt sig av den lika mycket. Valet är ditt om du ska räkna den eller inte.
- WW Points: 4 points per portion om du bara räknar fläskfilén utan marinaden. Med marinaden blir det 7 points per portion. Marinaden behöver inte räknas med om man marinerar en hel köttbit, men välj själv hur du vill göra.
Veckomeny nr 32/2015
Vilket underbart väder vi har fått! Äntligen lite sol och värme. Så sitt inte inne för länge utan gå ut och njut av det fina vädret. Här kommer dock lite hjälp så att ni kan planera in era matintag för nästa vecka som kommer. Ha det gott! / Nadja
Alla recepten är propointsberäknade till er som följer Viktväktarnas program
Nasi Goreng med kyckling Måndag: Nasi Goreng med kyckling
Tisdag: Köttfärslimpa med brunsås
Onsdag: Fisk i chilisås med paprika, gräslök och ost
Torsdag: Korvstroganoffgratäng
Fredag: Goda Pastastubbar
Lördag: Vitlöksdoftande kalvstek
Söndag: Köttfärsfyllda paprikor
Veckans söta: Små knäckäppelkakor
Veckans middagstips nr 31/2015
Välkommen Augusti! Jag hoppas verkligen att vi får lite lite bättre väder under denna månad. Både augusti och september kan vara riktigt fina så jag håller tummarna hårt för att det ska bli så. Denna vecka så rekommenderar jag er att provlaga den Mexikanska soppan med Chorizo. Det är en mättande soppa med mycket tacosmak och är riktigt god, perfekt för regniga dagar. Men den Ugnsbakade fisken är också god, och … ja allt är ju gott! / Nadja
Ugnsbakad fisk med bacon strössel Måndag: Mager Quiche Lorraine (Skinkpaj)
Tisdag:Broccoli och Morotsgratäng (vegetariskt)
Onsdag: Fylld bakpotatis med kasslertärningar
Torsdag: Mexikansk soppa med chorizo
Fredag: Kycklingburgare med rökt paprikadressing
Lördag: Ugnsbakad fisk med baconströssel
Söndag: Köttbullar med gräddsås och kokt potatis
Veckans middagstips nr 30/2015
Då var min semester slut för denna gång och jag är tillbaka till det gamla vanliga igen. Det är härligt med semester men det är även skönt att få komma hem igen. Jag har varit utomlands, fått sol och värme, njutit av mycket gott så jag är nöjd. Imorgon är det en ny vecka så här får ni en veckomeny inför den så att ni kan planera. Prova gärna Tomatsoppan med tortillini, den är riktigt god och lättlagad. Trevlig vecka på er! / Nadja
Alla förslagen/recepten nedan är propointsberäknade.
Måndag: Tomatsoppa med ost och tortellini
Tisdag: Fisk med nachochips och salsa
Onsdag: Kycklingcurrygryta
Torsdag: Fjärilspasta med köttfärssås
Fredag: Filodegspaj med purjolök och ris (vegetarisk)
Lördag: Lövbiffswok Teriyaki Ginger
Söndag: Fläskytterfilé med ostmos
Veckans söta: Krumelurer med stekta nektariner
Sugen på lite pizza?
Att göra pizza hemma är att föredra om man blir lite sugen på pizza. Det går relativt snabbt att göra och du ha fullständig kontroll över vad och hur mycket som läggs på pizzan. Då behöver inte pointsen skena iväg, för en vanlig klassisk pizza från pizzerian ligger på ett ungefär runt 50 points. Nedan följer tre förslag på goda pizzor som kan stilla ditt pizzasug för billiga smart- och propointspoäng.
Pizza Vegetariana, 8 sp/bit eller 5 pp/bit
Tacopizza, 11 sp/bit eller 10 pp/bit
Skink- och lökpizza, 9 sp/bit eller 8 pp/bit
Hoppas det smakar!
Veckans middagstips nr 29/2015
Varsågoda, nya middagsförlag. Själv så njuter av jag de få dagar som är kvar på min lilla semester. Hoppas du gör detsamma. Kram Nadja
Måndag: Grillad kassler med potatispytt och aromsmör
Tisdag: Glasnudelsallad med räkor
Onsdag: Pastapytt med korv och grönsaker
Torsdag: Sallad med rosmarinkyckling och röd pestopasta
Fredag: Köttfärslasagne med keso
Lördag: Grapefrukt- och ingeförsglaserad bönsallad med lax
Söndag: Cayennepanerad kyckling
Veckans söta: Sega kolasnittar