Nadjaskitchen.se

– goda och enkla recept för alla smaker –

Alternativt sidopanel
Slumpmässig artikel
Sök
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Sidor

  • E-kokböcker
  • Kontakt
  • Om mig
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 32/2017

    / 2017/08/06

    Varsågoda, här kommer nästa veckas middagsmeny till er som önskar det. Kram Nadja

              

              

    Måndag: Fisk i gräddig purjolökssås

    Tisdag: Äggkaka med ost och paprika (vegetariskt)

    Onsdag: Spagetti med god tomatsås

    Torsdag: Kycklingröra med soltorkade tomater

    Fredag: Tacopizza

    Lördag: Fläskkarré med tzatziki o medhavssallad

    Söndag: Kycklinggratäng med mango och curry

     
    läs mer
  • 6-10 Points,  Kondisbitar,  WW Points

    Havrebollar

    / 2017/08/02

    Vill du snabbt stilla sockerbegäret så ska du göra dessa godingar. Smeten är kladdig och svår att forma, men bollarna stelnar och blir som de ska efter ett par timmar i kylen. Dessa havrebollar går bra att frysa eller göra dubbel sats. Om man vill få ner pointsen eller inte äta vitt socker så kan man byta ut den mot Stevia. Jag har dock inte provat det själv och men tror att resultatet skulle bli detsamma.

    Detta behöver du till cirka 25 bollar:

    6 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl kokos, 1/2 msk vaniljsocker, 4 msk Oboy, 150 g rumsvarmt smör, 1/2 dl varmt kaffe, 1/2 dl mellanmjölk,  2 dl kokos att rulla bollarna i

    Gör så här:

    Blanda alla torra ingredienser med margarinet. Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå minst i 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt.

    Viktväktarna

    • WW Points: hela satsen har 187 points med smör. Vid 25 bollar så blir en boll 7 points.

    ~~ Instagram: Nadjaskitchen.se ~~ Facebook: Nadjaskitchen.se ~~

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 31/2017

    / 2017/07/30

    Om du följer denna veckas middagsmeny så har du många goda middagar att se fram emot. Kram Nadja

              

              

    Måndag: Fyllda pitabröd med kycklingkebab

    Tisdag: Ugnspannkaka med grönsaker och skinka

    Onsdag: Torsk med nudelwok

    Torsdag: Snabblagad quornburgare (vegetariskt)

    Fredag: Tortillapizza med köttfärs

    Lördag: Kyckling med champagnesås

    Söndag: Filé i dragon och senapssås

     
    läs mer
  • 0-5 Points,  6-10 Points,  Kyckling/Fågel,  Pasta,  WW Points

    Radiatori med pepparkyckling

    / 2017/07/27

    Det är lite segt mellan inläggen för tillfället för jag försöker njuta av varje ledigt tillfälle. Med detta enkla men mycket goda pastarecept ska jag försöka blidka er lite. Radiatori är en pastasort från Zeta med 100 % fiber, men självklart kan ni ta vilken pasta ni än vill. Jag tycker själv det är skoj att variera så blir även ögat glad när maten dukas fram. Kycklingen blir kryddad av både peppar, vitlök, senap och persilja – en mycket god kombination.

    Detta behöver du till 4 portioner:

    700 g kycklingfilé, 1 msk olja, 1/2 tsk salt, 2-3 krm grovmalen svartpeppar, 2 msk hackad persilja, 2 vitlöksklyftor, 2 ½ dl matlagningsgrädde, 2 tsk fransk senap, 4 portioner (6 dl) kokt radiatori eller annan valfri pasta

    Gör så här:

    Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av. Strimla under tiden kycklingfiléerna och fräs den i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg till persiljan och pressad vitlök. Tillsätt grädden och senapen. Häll i pastan och blanda ordentligt. Smaka av och krydda eventuellt mera.

    Häll upp pastan i djupa tallrikar eller skålar. Pudra gärna över lite extra grovmalen svartpeppar som på bilden. Servera gärna en blandad god sallad till pastarätten. Smaklig måltid!

    ViktVäktarna

    • WW Points: 5 points per portion med 4% grädde och med 7 points per portion med 10 % laktosfri grädde.
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 30/2017

    / 2017/07/23

    Önskar en superfin kommande vecka med denna middagsmeny. Förhoppningsvis så finner ni något som faller er i smaken. /Kram Nadja

             

             

    Måndag: Crepes med champinjoner, bacon och ost

    Tisdag: Chorizo i paprika- och chilisås

    Onsdag: Persiljebiff med potatis och gräddsås

    Torsdag: Tikka Masala kycklinggryta

    Fredag: Fläskfiléwok med stekta nudlar

    Lördag: Grönsakslasagne med keso

    Söndag: Hoki med citron, bacon och vitvinssky

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 29/2017

    / 2017/07/16

    Här vår middagsmeny för nästa vecka. Den delar jag med mig för att kunna underlätta din vardag eller kanske ge dig lite inspiration när du inte vet vad du ska ha till middag. Hoppas du finner något som du vill testa. / Kram Nadja

                     

              

    Måndag: Köttfärsenchiladas

    Tisdag: Kyckling i kryddig tomatsås (Crock-Pot)

    Onsdag: Örtgratinerad korv 

    Torsdag: Ost- och tomatpaj (vegetariskt)

    Fredag: Biffröra med tacosmak och bakad potatis

    Lördag: Auberginemoussaka

    Söndag: Halstrad Hoki med frisk basilikasås

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 28/2017

    / 2017/07/09

    Ibland är det svårt med att komma på vad man ska till middag. Det blir till slut att man lagar samma sak om och om igen. En lösning är ju att kika på mina middagsmenyer som finns här på bloggen, det finns över 340 stycken just nu, och få inspiration att prova något nytt. Jag tror inte du kommer att ångra dig. Varför inte börja testa något nytt från denna meny? /Kram Nadja

              

             

    Måndag: Köttfärsrullader med timjan i tomatsås

    Tisdag: Kassler med sweet chiligrönsaker

    Onsdag: Macaroni and cheese  (vegetariskt)

    Torsdag: Fiskgratäng med spenat och pinjenötter

    Fredag: Kycklinglasagne

    Lördag: Lövbiffswok med Teriyaki Ginger & Sesami

    Söndag: Bifteki med vitlöksyoghurt (perfekt att grilla)

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 27/2017

    / 2017/07/02

    Det kalla vädret fortsätter och ingen sommarvärme i sikte, utan tyvärr bara regn och blåst. Hoppas ni har det bättre. Veckans middagsmeny kommer här och vad tror ni? Finns det något ni vill testa? Jag rekommenderar starkt Krämig Chicken Korma om ni gillar indiskt. Den är riktigt, riktigt god. Och fiskgratängen är också riktigt god, den måste ni också testa…och Salsaburgaren är inte fy skam, kan med fördel grillas, så testa den också. / Kram Nadja

    PS! Ni vet väl att om ni klickar på bilden eller på middagens namn så kommer ni direkt till receptet? Prova så får ni se.

              

              

    Måndag: Krämig Chicken Korma

    Tisdag: Vitkålsgratäng med kallskuret (ev. vegetariskt)

    Onsdag: Örtkotlett med couscous och grönsakswok

    Torsdag: Mexikansk soppa med chorizo

    Fredag: Fisk- och paprikagratäng med ajvar

    Lördag: Crunchy Salsa Burger

    Söndag: Pastawok med vitlökskyckling

     

     
    läs mer
  • 11 och mer points,  Fisk och skaldjur,  Pasta,  WW Points,  WW Points 2025

    Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

    / 2017/06/30

    Denna rätt var verkligen snabblagad, typ 20 minuter, så den är perfekt till vardags då det är ont om tid. Pastasåsen mycket god med mild citronsmak, kan mycket väl tänka mig att den även passar till skaldjur eller kyckling. Prova så får ni se.

    Till fyra portioner behöver man:

    • 200 g sockerärtor
    • 250 g okokt tagliatelle
    • 200 g Philadelphia Naturell Light 12 %
    • 2 msk mellanmjölk (laktosfri)
    • saften av 1/2 citron
    • 125 g tunt skivad kallrökt lax
    • nymald svartpeppar
    • ev lite salt för att förhöja smaken

    Gör så här:

    1. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska ha mjuknat lite men fortfarande vara spänstiga.
    2. Koka även pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    3. Blanda Philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning – det ska inte koka utan bara smälta samman.
    4. Blanda den nykokta pastan med såsen.
    5. Lägg i den rökta laxen och sockerärtorna och smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Servera genast.

    Viktväktarna

    • WW Points: 11 points per portion
    • WW Points (programmet från 2025): 8 points per portion
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 26/2017

    / 2017/06/25

    Då är midsommar förbi och många påbörjar nu sin semester. Själv har jag några veckor kvar att jobba. Jag vill passa på och önska er alla en superfin sommar, hoppas ni njuter till 100 %. Här kommer inläggen att fortsätta komma regelbundet, 1-2 ggr i veckan, så titta in om ni har lust. Kram Nadja

             

              

    Måndag: Örtiga färsbiffar med gräddsås (och färsk potatis)

    Tisdag: Pastagratäng

    Onsdag: Ugnstekt falukorvspytt

    Torsdag: Nachotallrik (ev vegetariskt)

    Fredag: Kycklingsouvlaki med grillad paprikasallad

    Lördag: Kalkonpizza med purjolök och paprika

    Söndag: Lax med grapefrukt- och ingefärsglaserad bönsallad

     
    läs mer
 Äldre inlägg
Nyare inlägg 

Välkommen!

Välkommen till Nadjaskitchen! En mat- och bakblogg för alla som är sugna på något gott.
Denna sida passar dig som söker efter lite inspiration, vill äta/baka något gott eller kanske vill äta lite mera hälsosamt. Jag är en ViktVäktare som äter allt men inte alltid. Recepten är därför uträknade efter Viktväktarnas senaste program. Bloggen driver jag helt på min fritid och uppdateras när jag hinner.

För kontakt: För att få snabbast svar så hittar du mig på Instagram (där hänger jag varje dag.) Annars kan du även maila till: nadjaskitchen@hotmail.com
och så svarar jag så fort jag hinner.

NYA VIKTVÄKTARPROGRAMMET

Under kategorin ”WW Points 2025” finner ni de recept som är uträknade efter det nya uppdaterade ViktVäktarprogrammet som kom i slutet av december 2024. Jag gör mitt bästa för att räkna om alla recept så fort som möjligt men eftersom jag jobbar heltid så kommer det ta lite tid. Jag hoppas att tålamod finns.  //Nadja❤

Sök efter ett recept här

Kategorier

  • Allmänt (6)
  • Goda rätter (502)
    • Asiatiskt (27)
    • Balkan (10)
    • Crock-Pot (14)
    • Fisk och skaldjur (46)
    • Frukost/Brunch (36)
    • Grillat (19)
      • Marinader (7)
    • Indiskt (10)
    • Korv (25)
    • Kött (83)
    • Köttfärs (50)
    • Kyckling/Fågel (87)
    • Matiga pajer (30)
    • Mexikanskt (25)
    • Pasta (56)
    • Pizza och Piroger (26)
    • Sallader (31)
    • Såser/Dressingar (25)
    • Smörgåsar (5)
    • Soppor (16)
    • Veganskt (28)
    • Vegetariskt (108)
  • Högtider (115)
    • Buffé (17)
    • Förrätt (13)
    • Halloween (1)
    • Jul (58)
    • Nyår (10)
    • Påsk (22)
    • Valentine (6)
  • Matbröd (72)
  • Övrigt (811)
    • Drycker (13)
    • Goda tillbehör (16)
    • Kryddor och Örter (4)
    • Middagsmenyer (730)
    • Nadja tipsar (45)
  • Söta saker (270)
    • Bullar/Vetebröd (30)
    • Efterrätter (36)
    • Glass (9)
    • Godis (24)
    • Kondisbitar (16)
    • Mjuka kakor (54)
    • Muffins (22)
    • Små kakor (46)
    • Söta pajer (16)
    • Tårtor (28)
  • ViktVäktarna (763)
    • KCAL (10)
    • WW Points (763)
      • 0-5 Points (324)
      • 11 och mer points (172)
      • 6-10 Points (350)
    • WW Points 2025 (330)

Arkiv

Senaste kommentarer

  • Nadja om Potatismoussaka
  • Malin om Potatismoussaka
  • Nadja om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Dragana om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Nadja om Äppel- och citronmmuffins

Gillar ni spel? Följ då CecliusPlays på Youtube!

Prenumerera så att du inte missar något inlägg. Spelar och testar nya populära spel med inlägg varje dag. Klicka på bilden nu!

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Annons 1

Annons 2

Annons 3

Annons 4

Bard Tema av WP Royal.
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
Tillbaka till toppen