Nadjaskitchen.se

– goda och enkla recept för alla smaker –

Alternativt sidopanel
Slumpmässig artikel
Sök
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Sidor

  • E-kokböcker
  • Kontakt
  • Om mig
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 25/2016

    / 2016/06/19

    Nästa vecka är det midsommar och jag har inte haft en enda tanke på det när jag gjorde denna middagsmeny. Man kan följa den så länge man vill eller inte alls. Däremot vill jag gärna tipsa er om att kika in på bloggen nästa vecka för då är det tema jordgubbar och mycket gott till midsommar!

    Drumsticks med New Orleans rub

    Filodegspaj med purjolök och rirs     Thailändsk kyckling med grön curry     Hokifilé med citronbacon och vitvinssky

    Risröra med kassler och teriyaki     Goda pastastubbar     Grillade färsbiffar

    Måndag: Filodegspaj med purjolök och ris (vegetariskt)

    Tisdag: Thailändsk kyckling med grön curry

    Onsdag: Hoki med citron, bacon och vitvinssky

    Torsdag: Risröra med kassler och teriyaki

    Fredag: Drumsticks med New Orleans rub (går bra att grilla)

    Lördag: Goda pastastubbar

    Söndag: Grillade färsbiffar med raita

     
    läs mer
  • 11 och mer points,  Söta pajer,  WW Points

    Hallon- och rabarberpaj med knäcktäcke

    / 2016/06/14

    En fd arbetskollega bjöd på denna goda paj strax innan hon slutade arbeta hos oss. Den är så god så jag delar den även med er. Den har ett knäckigt täcke med smak av kola som passar bra ihop med de syrliga hallonen och rabarbern. Att den är snabb att fixa till är bara ett plus. Servera gärna en god och fluffig vaniljsås till.

    Hallon- och rabarberpaj med knäcktäcke - smartpoints - vvtillsammans - viktväktare - rabarberpaj - hallon -

    Till 1 paj (6-8 personer) behöver man:

    Fyllning: 500 gram rabarber, 2 dl frysta hallon, 1 tsk vaniljsocker, 3 msk strösocker, 2 msk potatismjöl

    Knäcktäcke: 150 gram smält smör, 1 dl vispgrädde 40%, 3/4 dl ljus sirap, 2 ½ dl havregryn, 2 dl vetemjöl, 2 dl strösocker, 1 tsk bakpulver, ½ tsk vaniljsocker

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda det med hallon, socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke. Häll ner blandningen i en smord pajform.

    Hallon- och rabarberpaj med knäcktäcke - smartpoints - vvtillsammans - viktväktare - rabarberpaj - hallon -

    Smält smoret i en kastrull och tillsätt vispgrädde och sirap. Låt detta koka upp under omrörning. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke och häll över smörblandningen. Bred ut smeten över fyllningen och grädda mitt i ugen i cirka 34-40 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna något och servera med glass eller vaniljsås.

    ViktVäktarna

    • WW Points: hela pajen har 202 points (hallon inräknad med 1 points totalt). Dela det med antal portioner som serveras. Ett sätt att få ner pointsen är att byta ut smöret mot margarin och grädden mot mjölk.
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 24/2016

    / 2016/06/12

    Hej och hå, hoppas ni har det bra allihopa. Här kommer vår middagsmeny för nästa vecka. Ha det så gott! Nadja

    Kycklingburgare med rökt paprikadressing - propoints - vvtillsammans -mitt viktväktarna

    Grapefrukt- och ingefäraglaserad bönsallad med lax          Matvetesallad med asiatisk touch

    Ugnspannkaka med grönsaker och skinka          Grillad Oregano- och vitlöksmarinerad fläskkarré

    Måndag: Grapefrukt- och ingefäraglaserad bönsallad med lax (går bra att grilla)

    Tisdag:  Timjankyckling med het tomatpasta

    Onsdag: Matvetesallad med asiatisk touch (vegetariskt eller perfekt till grillat)

    Torsdag: Ugnspannkaka med grönsaker och skinka

    Fredag: Kycklingburgare med rökt paprikadressing (går bra att grilla)

    Lördag: Bifteki med vitlöksyoghurt (går bra att grilla)

    Söndag: Grillade oregano- och vitlöksmarinerad fläskkarré

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 22/2016

    / 2016/05/29

    Bloggen har i skrivande stund 270 stycken recept som är smartpointsberäknade för oss viktväktare, inte illa men jag har runt 150 kvar att räkna om till smartpoints. De kommer också bli omräknade så småningom, ge mig bara ltie mera tid. De äldre recepten som redan har propointsberäkning behåller det men de nya får det inte. Önskar er en superfin vecka. // Nadja

    Grön potatissallad med rostbiff

              Falafel i tunnbröd

    Ost- och skinkpaj med röd paprika     Mangocurry couscous med kyckling och grönsaker     Köttfärslasagne med keso-nadjaskitchen.se-viktväktarna-propoints-pasta-lasagne

    Måndag: Grön potatissallad med rostbiff

    Tisdag: Fisk med gremolata och mild citronsås

    Onsdag: Kycklingröra med soltorkade tomater

    Torsdag: Falafel med tunnbröd

    Fredag: Ost och skinkpaj med röd paprika

    Lördag: Mangocurrycouscous med kyckling och grönsaker

    Söndag: Köttfärslasagne med keso

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 21/2016

    / 2016/05/22

    Så var denna vecka snart slut. Här får ni vår middagsmeny för vecka 21. Jag har kokat ihop den lite snabbt på grund av tidsbrist men hoppas att ni finner något som faller er i smaken ändå. Nästa vecka så kommer det två mycket goda recept, så titta in/ Nadja

    PS! Alla recepten är smartpointsberäknade

    Broccoli- och morotsgratäng

    Kycklingsallad med grön pestopasta     Senapsbiff med stekta grönsaker     Fisk med örter. chili o gräslök

    Kassler med sweet chiligrönsaker     Kycklingwok med ananas - viktväktarna - propoints - viktväktarrecept - vvtillsammans - vvkasse -      Skinkpaj med risskal

    Måndag: Broccoli och morotsgratäng (vegetariskt alternativ)

    Tisdag: Kycklingsallad med grön pestopasta

    Onsdag: Senapsbiff med stekta grönsaker

    Torsdag: Kassler med sweet chili grönsaker

    Fredag: Kycklingwok med ananas

    Lördag: Fisk med örter, chili och gräslök

    Söndag: Skinkpaj med pajskal av ris

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 20/2016

    / 2016/05/15

    Vart tog värmen vägen? De sista dagarna har varit riktigt kalla och det känns mer som höst än vår. Jag vill ha värmen tillbaka och det så fort som möjligt tack. Jag har suttit och gjort vår middagsmeny inför nästa vecka och delar med mig av den till er som vill ha lite tips och inspiration. Önskar er en fin vecka med sol och värme. Hälsningar Nadja

    Korvstroganoff med texmex smak

    Fylld bakpotatis          Kabanoss- och äggrörepanna

    Champinjoncrêpes - crepes - nadjaskitchen.se - vvtillsammans - propoints     Baconbiffar-vvtillsammans-nadjaskitchen.se-propoints    

    Måndag: Korvstroganoff med tex mex smak

    Tisdag: Fylld bakpotatis med kassler

    Onsdag: Ungersk paprikakyckling

    Torsdag: Kabanoss- och äggpanneröra

    Fredag: Champinjoncrepes

    Lördag: Baconbiffar

    Söndag: Kycklinglasagne

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 19/2016

    / 2016/05/08

    En nu vecka är runt hörnet och det är dags för nya middagstips. Hoppas ni finner något som faller er i smaken. Mitt tips är att provlaga åtminstone ett nytt recept denna vecka. Ha det gott! Nadja

    Kycklingcurrygryta

    Äggkaka med ost och paprika     Orientaliska köttfärsspett     Citron- och vitlöksdoftande pasta

    Fisk med nachochips     Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavvsallad - linas matkasse - viktväktarna - propoints - recept - vvtillsammans -      Köttfärsrulle med skinka och ost

    Måndag: Kycklingcurrygryta

    Tisdag: Äggkaka med ost och söt paprika

    Onsdag: Orientaliska färsspett

    Torsdag: Krämig citron- och vitlökspasta (vegetariskt)

    Fredag:  Fisk med nachochips

    Lördag: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad

    Söndag: Köttfärsrulle med skinka och ost

     
    läs mer
  • 6-10 Points,  Fisk och skaldjur,  Pasta,  WW Points

    Pasta med räkor och chili

    / 2016/05/06

    I tidigare inlägg så efterlyste jag era favoritrecept och Alexandra Berta var först med att höra av sig med sitt. Det är ett recept från Viktväktarnas hemsida och den går snabbt att tilllaga. Rätten är perfekt både till vardags och om du får hem gäster till helgen. Alexandra berättar att hon älskar att göra den för den känns lyxig med ny skalade räkor, tomaterna gör den krämig och parmesanen ger ytterligare en lyx känsla. Till vardags kan man ta räkor i lake om man inte vill stå och skala dem, på så sätt går det ännu snabbare och smidigare. Lite kort om Alexandra:

    Lite kort om mig…. På väg mot 31 somrar. För tillfället så pluggar jag till administratör på halv tid och jobbar som barnskötare 80%. Hemma har jag en liten Princessa som heter Elin som är två år och hennes pappa Niklas. Somrarna spenderar vi gärna i mina föräldrars sommar hus i Ungern vid sjön Balaton. Där även min farfar kommer ifrån. Vad är bättre än att kunna spendera tid med min familj och släkt i värme, bad, vin från vingårdarna i närheten och fantastisk god mat. Svår slaget. Min Viktväktar historia började när jag gick på gymnasiet. Efter att ha gått ner den vikten jag ville så slutade jag. Sen har jag varit medlem sen januari 2016. Så, äntligen på väg mot min målvikt igen. Det känns roligt och jag är så pepp. 

    Pasta med räkor och chili-vvsmartmat-viktväktarna-weightwatcher-smartpoints-viktväktarna-vvsmartmat-pasta-räkor-chili

    Till 4 personer behöver man:
    280 gram okokt pasta, 280 gram skalade räkor, 250 gram cocktailtomater, färsk chili efter smak eller 1 msk torkad chilipeppar, 4 vitlöksklyftor, 2 tsk olivolja, 4 msk parmesan, 2 msk persilja
    Gör så här:
    Skala räkorna om du behöver. Koka pastan efter förpackningens anvisningar. Under tiden pastan kokan, fräser du försiktigt på låg värme hackad chili, hackad vitlök i 1 tsk olivolja. Höj värmen och fräs räkorna i chilin och vitlöken 1 minut, ta upp räkorna och lägg det åt sidan. Stek sen halverade cocktailtomaterna i resterande olja i några minuter. Vänd i den nykokta pastan, persiljan och räkorna. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett vackert fat eller direkt på varma tallrikar. Riv över osten och gärna lite hackad persilja. Smaklig måltid!
    ViktVäktarna
    • WW Points: 9 points per portion
    Fotograf: Alexandra Berta
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 18/2016

    / 2016/05/01

    Första maj, behöver jag säga något mera? Här hos mig så är det i skrivande stund kallt och regnigt. Det känns mer som höst än vår. Jag fryser och vill ha värme och sol. Hoppas verkligen ni har det bättre än jag. Kram på er/ Nadja

    PS! Glöm inte att ni kan maila in era favoritrecept till nadjaskitchen@hotmail.com. Ett av era favoritrecept kommer ut nästa vecka.

    Hoki med gräddig purjolökssås-vvtillsammans-propoints-viktväktarna-

      Köttfärspaj med franska smaker     Spagetti med valnötspesto     Biffröra med bakad potatis

      Kyckling i dragonsås med purjolök     Hemmagjorda köttbullar med gräddsås    

    Måndag: Hoki i gräddig purjolökssås

    Tisdag: Köttfärspaj med franska smaker

    Onsdag: Spagetti med valnötspesto och grönsaker (vegetariskt)

    Torsdag: Biffröra med smak av taco med bakad potatis

    Fredag: Kyckling i dragonsås med purjo

    Lördag: Köttbullar med grädsås

    Söndag: Provencalsk helgskinka

     
    läs mer
  • 0-5 Points,  6-10 Points,  Kyckling/Fågel,  WW Points

    Kyckling med bacon och senapssky

    / 2016/04/26

    När dottern bodde hemma så lagade hon detta till middag en gång och det var riktigt gott. Vi hade ris till med det går bra nog bra även med kokt potatis, pasta eller liknande. Om du vill så kan man även byta ut baconet mot kalkon- eller kycklingbacon. Glöm inte att servera sallad och grönt till.

    Kyckling med bacon i senapssky

    Till 4 portioner behöver man:

    800 gram kycklingfilé, 1 paket bacon, 1 hackad lök, lite mer än 1/2 dl senap (gärna dijon), 3/4 msk kycklingfond, 3 dl vatten, 1/4 tsk paprikapulver, 1/4 tsk salt, 1/4 tsk peppar, färsk rosmarin att strö över

    Gör så här:

    Tärna baconet och stek den först. Ta ur och lägg den på hushållspapper så att fettet kan rinna av. Stek sedan även den hackade löken och lägg även den på hushållspapper.

    Kyckling med bacon i senapssky

    Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar, cirka 4 bitar av varje filé. Pensla dem med senap och peppra, salta och krydda med paprikapulver. Stek sedan kycklingen och ta även den ur pannan. Dags att göra skyn. Häll i buljongen och vattnet i stekpannan och rör om tills vattnet börjar puttra. Lägg sedan i löken och baconet och blanda. Lägg till sist även i kycklingbitarna.

    Kyckling med bacon i senapssky

    Låt nu allt puttra samman i 10 minuter, vänd på kycklingen och låt det puttra ytterligare 10 minuter. Strö över lite färsk rosmarin. Klart!

    ViktVäktarna

    • WW Points: 6 points per portion med bacon, 1 points med kycklingbacon.

     
    läs mer
 Äldre inlägg
Nyare inlägg 

Välkommen!

Välkommen till Nadjaskitchen! En mat- och bakblogg för alla som är sugna på något gott.
Denna sida passar dig som söker efter lite inspiration, vill äta/baka något gott eller kanske vill äta lite mera hälsosamt. Jag är en ViktVäktare som äter allt men inte alltid. Recepten är därför uträknade efter Viktväktarnas senaste program. Bloggen driver jag helt på min fritid och uppdateras när jag hinner.

För kontakt: För att få snabbast svar så hittar du mig på Instagram (där hänger jag varje dag.) Annars kan du även maila till: nadjaskitchen@hotmail.com
och så svarar jag så fort jag hinner.

NYA VIKTVÄKTARPROGRAMMET

Under kategorin ”WW Points 2025” finner ni de recept som är uträknade efter det nya uppdaterade ViktVäktarprogrammet som kom i slutet av december 2024. Jag gör mitt bästa för att räkna om alla recept så fort som möjligt men eftersom jag jobbar heltid så kommer det ta lite tid. Jag hoppas att tålamod finns.  //Nadja❤

Sök efter ett recept här

Kategorier

  • Allmänt (6)
  • Goda rätter (503)
    • Asiatiskt (26)
    • Balkan (10)
    • Crock-Pot (14)
    • Fisk och skaldjur (45)
    • Frukost/Brunch (35)
    • Grillat (22)
      • Marinader (9)
    • Indiskt (10)
    • Korv (26)
    • Kött (84)
    • Köttfärs (50)
    • Kyckling/Fågel (86)
    • Matiga pajer (28)
    • Mexikanskt (25)
    • Pasta (56)
    • Pizza och Piroger (26)
    • Sallader (30)
    • Såser/Dressingar (24)
    • Smörgåsar (5)
    • Soppor (16)
    • Veganskt (28)
    • Vegetariskt (109)
  • Högtider (114)
    • Buffé (16)
    • Förrätt (13)
    • Halloween (1)
    • Jul (58)
    • Nyår (10)
    • Påsk (22)
    • Valentine (6)
  • Matbröd (74)
  • Övrigt (804)
    • Drycker (13)
    • Goda tillbehör (14)
    • Kryddor och Örter (4)
    • Middagsmenyer (725)
    • Nadja tipsar (45)
  • Söta saker (268)
    • Bullar/Vetebröd (30)
    • Efterrätter (36)
    • Glass (9)
    • Godis (24)
    • Kondisbitar (16)
    • Mjuka kakor (54)
    • Muffins (22)
    • Små kakor (46)
    • Söta pajer (15)
    • Tårtor (27)
  • ViktVäktarna (761)
    • KCAL (10)
    • WW Points (761)
      • 0-5 Points (322)
      • 11 och mer points (166)
      • 6-10 Points (352)
    • WW Points 2025 (272)

Arkiv

Senaste kommentarer

  • Nadja om Potatismoussaka
  • Malin om Potatismoussaka
  • Nadja om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Dragana om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Nadja om Äppel- och citronmmuffins

Gillar ni spel? Följ då CecliusPlays på Youtube!

Prenumerera så att du inte missar något inlägg. Spelar och testar nya populära spel med inlägg varje dag. Klicka på bilden nu!

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Annons 1

Annons 2

Annons 3

Annons 4

Bard Tema av WP Royal.
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
Tillbaka till toppen