Nadjaskitchen.se

– goda och enkla recept för alla smaker –

Alternativt sidopanel
Slumpmässig artikel
Sök
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Sidor

  • E-kokböcker
  • Kontakt
  • Om mig
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 17/2016

    / 2016/04/24

    Har du något bra recept som du gärna gör om och om igen? Vill du dela med dig av den till andra? Tillaga rätten, ta några bilder av den, maila det till nadjaskitchen@hotmail.com tillsammans med receptet och lite kort information om vem du är och varför du gillar just det receptet så mycket. Därefter så ser jag till att den kommer ut här på bloggen. Kika gärna in under kategorin gästbloggare och kolla vad andra har delat med sig tidigare. Jag ser fram emot att få måååånga recept från er. Trevlig vecka till er allesammans! Nadja

    Skink- och svamppaj

             Tikka Masala kycklinggryta     Pastakuddar med tomatsås

         Ost- och paprikafyllda färsbiffar - smartpoints - viktväktarna - ost - paprika - färs     Ugnsbakad fisk med baconströssel     Lasagne al forno

    Måndag: Skink och svamppaj

    Tisdag: Mexikansk soppa med chorizo

    Onsdag: Kycklinggryta Tikka Masala

    Torsdag:Fyllda pastakuddar i tomatsås (vegetariskt)

    Fredag: Ost- och paprikafyllda färsbiffar

    Lördag: Ugnsbakad fisk med baconströssel

     Söndag: Lasagne al forno

     
    läs mer
  • 0-5 Points,  6-10 Points,  Fisk och skaldjur,  WW Points,  WW Points 2025

    Halstrad fisk med frisk basilikasås

    / 2016/04/22

    Som ni vet är jag förtjust i vit fisk, gärna gös. Jag försöker äta och tillaga mer fisk men inte lätt alla gånger då vi har en familjemedlem som inte alls tycker om fisk. Att halstra (steka eller grilla på hög värme) en fisk är inte alls så svårt men mitt råd om du använder fryst fiskfilé är att tina den först och gärna krama ur lite av vätskan utan att förstöra formen på fisken. Här serveras fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts (endast kryddad med lite salt, peppar och några droppar soja) och en god och fräsch basilikasås.

    Till fyra portion behöver du:

    Halstrad fisk: 600 g fryst vit fisk (tex torsk eller gös), salt, peppar, vitlökspulver, 2 msk rapsolja

    Basilikasås: 1 msk fiskfond + 2 dl vatten, 2 dl grädde, 1 1/2-2 msk citronsaft, cirka 20 blad färsk basilika, 1 dl riven ost (17 %), ca 3 msk maizena redning, salt, peppar

    Gör så här:

    Tina fisken och skär så att du får fyra portionsbitar. Strö salt, peppar och vitlökspulver över köttsidan på fiskbitarna. Ställ åt sidan. Koka upp fiskfonden, grädden, citronsaften och redningen till en sås. Skölj basilikan och mixa ihop den och osten med såsen. Salta och peppra och håll såsen varm. Hetta upp en stekpanna med rapsoljan och stek fisken på hög värme i cirka 1 – 1 1/2 minut på var sida.

    Om du vill ha stekt lök och haricots verts till så är det bara att skiva cirka 2 gula lökar i skivor och stek den mjuk . Salta och peppra och häll några droppar soja. Ta cirka två nävar fryst haricots verts och låt den tina upp tillsammans med den stekta löken.

    Servera fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts och häll basilika såsen lite runt om eller på fisken. Om du vill ha lite kolhydrater så rekommenderar jag potatismos till. Gott!

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025:
      • Med 4 % matlagningsgrädde: 5 points per portion
      • Med 10 % laktosfri matlagningsgrädde: 7 points per portion
    • WW Points: en portion är 5 points med 4 % grädde och 7 points per portion med 10 % Valio laktosfria grädde.

    Följ mig gärna på Instagram: Nadjaskitchen

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 16/2016

    / 2016/04/17

    Helgen har präglats av regn och utan solsken. Det har gett mig tillfälle att vårstäda garderoben lite och jag känner mig nöjd av den prestationen. Jag har en del kvar men redan nu så känns det bra att få bort det gamla som bara tar plats. Efter garderoben så ska jag även göra en rensning i köket, för där börjar det också bli trångt. Kan någon förklara varför man köper och samlar på sig så mycket? Önskar er en fin och bra vecka!

    Alla recepten är smartpointsberäknade.

    Spagetti med supergod kasslersås

    Marinerad quornfilé med svamphack     Torsk med nudelwok     Tomatsoppa med ost och tortellini-propoints-viktväktarna-vvtillsammans-nadjaskitchen.se

    Tacopizza     Kycklingspett      Filé i dragon och senapsås - propoints-viktväktarna-vvtillsammans-senap-dragon

    Måndag: Spagetti med god kasslersås

    Tisdag: Marinerad quornfilé med svamphack (vegetariskt)

    Onsdag: Torsk med nudelwok

    Torsdag: Tomatsoppa med ost och tortellini

    Fredag: Tacopizza

    Lördag: Kycklingspett med grönsaker

    Söndag: Filé i dragon och senapssås

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 15/2016

    / 2016/04/10

    Dags för ny middagsmeny och denna vecka vill jag tipsa er om att provlaga Crunchy Salsa Burger, den är såååå god! Och dessutom perfekt till fredagens tacomys. Ät och njut! Ha en skön vecka med mycket vårsol! Nadja

    PS! Alla recepten är smartpointsberäknade

    Crunchy Salsa Burger

    Pastapytt med lantkorv och goa grönsaker      Indisk curry med quornfärs    

    Snabba pastan - skinka - pasta - grönsaker - viktväktarna - smartpoints     Pepparkotlett med ugnstekt vitlökspotatis-nadjaskitchen.se-vvtillsammans-propoints-viktväktarna      Kyckling i kryddig tomatsås-crockpot-recept-viktväktarna-propoints-majs-kyckling-spiskummin-

    Måndag: Pastapytt med korv

    Tisdag: Indisk Curry med quornfärs (vegetariskt)

    Onsdag: Kokt fisk med äggsås

    Torsdag: Snabba Pastan

    Fredag: Crunschy Salsa Burger

    Lördag: Pepparkotlett med ugnsstekt vitlökspotatis

    Söndag: Kyckling i kryddig tomatsås (Crock-Pot)

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 14/2016

    / 2016/04/03

    Halloj allihopa, då har ytterligare en vecka gått och här kommer middagstipsen för nästa vecka. Hoppas ni finner något som faller er i smaken. Ha det så gott! Nadja

    PS! Alla recepten är smartpointsberäknade

    Korvstroganoffgratäng

    Sallad med rosmarinkyckling och röd pesto pasta     Bakad potatis med salsakeso     Chilibiffar i pepprig gräddsås

    Kycklingsouvlaki med grillad paprikasallad     Krämig tagliatelle med rökt lax och citron     Lövbiffswok med teriyakisås ginger & sesami

    Måndag: Korvstroganoffgratäng

    Tisdag: Sallad med rosmarinkyckling och röd pestopasta

    Onsdag: Bakad potatis med salsakeso (vegetariskt)

    Torsdag: Chilibiffar i pepprig gräddsås

    Fredag: Kycklingsouvlaki med grillad paprikasallad

    Lördag: Krämig taglitelle med rökt lax och citron

    Söndag: Lövbiffswok Teriyaki ginger & sesami

     
    läs mer
  • 6-10 Points,  Grillat,  Kött,  Marinader,  WW Points,  WW Points 2025

    Salsamarinerade kotletter

    / 2016/03/29

    Jag har redan sett att några har plockat fram grillen och det jag inte varit sämre. Här får ni recept på goda salsamarinerade kotletter. Om du inte vill plocka fram grillen så går det jättebra att steka dem i vanlig panna.

    Till 4 portioner behöver man:

    500 gram benfria fläskkotletter (fett bortskuret)

    Marinad: 1 1/2 dl salsasås (eller chilisås), 1/2 dl honung, 2 msk matolja, 1 schalottenlök (finhackad), 1 tsk curry, salt, peppar

    Gör så här:

    Blanda ihop marinaden i en skål. Finputsa eventuellt kotletterna från fett. Lägg dem i en påse och häll över marinaden. Lägg allt i en extra påse för säkerhetens skull och ställ i kyl. Låt köttet marinera i minst 2 timmar  men gärna längre, 6-8 timmar eller under natten.

    Salsamarinerade fläskkotletter - smartpoints-viktväktarna

    Förbered grillen eller stekpannan. Torka av kotletterna från överflödig marinad och grilla eller stek dem efter eget tycke. Hoppas det smakar.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025): 7 points per portion (marinaden inräknad)
    • WW Points: 9 points per portion (marinaden inräknad)
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 13/2016

    / 2016/03/27

    Och så var det dags för nya middagstips. Denna vecka vill jag tipsa er lite extra om Potatismoussakan som finns under söndagen. Den är riktigt god och passar även bra till matlåda dagen efter. Ha en fin vecka med mycket sol! Nadja

    Kycklingtortilla à la Philadelphia     Stekt lax med kall sås     Varmkorv med stuvad vitkål - propoints - vvtillsammans- viktväktarna - mittviktväktarna - recept

    Kyckling med champagnesås     Rosmarin- och vitlöksmarinerad kotletter     Potatismoussaka-propoints-vvtillsammans-nötfärs-köttfärs-potatis-propoints-

    Måndag: Potatislåda med kassler

    Tisdag: Kycklingtortilla med Philadelphia ost

    Onsdag: Stekt lax med citronpeppar och kall sås

    Torsdag: Varmkorv med stuvad vitkål

    Fredag: Kyckling med champagnesås

    Lördag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter

    Söndag: Potatismoussaka

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Veckans middagsmeny 12/2016

    / 2016/03/20

    Ruskigt vad tiden går fort. Nästa vecka är det ju redan påsk! Visserligen kommer den en aning för tidigt i år men tiden går fort ändå. Jag har försökt anpassa meny efter påsken och hoppas ni kommer gilla den. Själva så kommer vi bara fira den en dag och därefter får det vara bra, annars blir det lätt för mycket av det goda. Glöm inte att vara med och tävla om ett ekologiskt pastakit från Barilla. Man vet aldrig när man har turen på sin sida. Ha det gott /Nadja

    Alla recepten/förslagen är smartpointsberäknade åt oss Viktväktare

    Ragu med Rigatoni

    Citron- och vitlökshoki med rostade tomater     Klassisk hamburgare     Bacontoppad kycklinggratäng

    Kesopaj med grönsaker     Helgskinka med sesamfrö och senapsgriljering     Helstekt fläskfilé - propoints - vvtillsammans - viktväktarna-mättandedag-

    Måndag: Ragu med rigatoni

    Tisdag: Citron- och vitlökshoki med rostade tomater

    Onsdag: Goda klassiska hamburgare

    Torsdag: Bacontoppad kycklinggratäng

    Fredag: Kesopaj med grönsaker (vegetariskt)

    Lördag: Helgskinka med sesamfrö

    Söndag: Helstekt fläskfilé

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 11/2016

    / 2016/03/13

    Middagstips för hela nästa vecka finner du nedan. Hoppas att du finner något du gärna vill testa. Att prova något nytt tycker jag är roligt för vem vet när man hittar en ny favorit. Jag kan faktiskt rekommendera Pastawoken nedan med vitlökskyckling, det är en jättegod rätt som du tillagar snabbt. Ha en riktigt fin vecka! /Nadja

    pastawok med vitlökskyckling

    Svampfylld squasch     Kotlett i god paprika- och chilisås     Ugnsbakad lax med spenat och vitvinssås

    Kryddig Jambalaya     Köttfärsgratäng     Mild Paprikagryta

    Måndag: Pastawok med vitlökskyckling

    Tisdag: Svampfylld Squash (vegetariskt)

    Onsdag: Kotlett i god paprika- och chilisås

    Torsdag: Ugnsbakad lax med spenat och vinsås

    Fredag: Kryddig Jambalaya

    Lördag: Köttfärsgratäng

    Söndag: Paprikagryta (Crock-Pot)

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 10/2016

    / 2016/03/06

    Då var det söndag igen och dags för en ny meny med nästa veckas middagar. Jag haft lite mera tid över för bloggen och har kunnat räkna/lägga till smartpointsvärdet på flera recept.

    Jag har även fått förfrågan om fler ”mättande dag” recept. Jag misstänker starkt att flertalet av recepten passar er som kör mättande dag, men sedan Viktväktarna uppdaterade sitt program så ser jag inte lika lätt vilka livsmedel är ”gröna”, då min profil är inställd på att räkna smartpoints. Jag har en kategori som heter ”Mättande dag” och den behöver fyllas på med fler recept, så hojta gärna till med en liten kommentar/mail ifall ni ser något recept som skulle passa in där. Det gynnar både er och mig. Önskar er en superfin vecka. Nadja

    PS! Glöm inte och vara med i tävlingen där du kan vinna kryddpaket från Kockens. Det är sista dagen idag.

    Kyckling i balsamico- och oreganosås

    Het vegetarisk böngryta     Röd kasslergratäng     Fisk med vitt vin och gröna ärter - propoints- viktväktarna - vvtillsammans- nadjaskitchen.se

         Fläskfiléwok med stekta nudlar     Gulaschsoppa

    Måndag: Kyckling i balsamico- och oreganosås

    Tisdag: Het vegetarisk böngryta

    Onsdag: Röd kasslergratäng

    Torsdag: Fisk med vitt vin och gröna ärter

    Fredag: Kycklingquesadillas

    Lördag: Fläskfiléwok med stekta nudlar

    Söndag: Gulaschsoppa ( ev. Crock-Pot)

     
    läs mer
 Äldre inlägg
Nyare inlägg 

Välkommen!

Välkommen till Nadjaskitchen! En mat- och bakblogg för alla som är sugna på något gott.
Denna sida passar dig som söker efter lite inspiration, vill äta/baka något gott eller kanske vill äta lite mera hälsosamt. Jag är en ViktVäktare som äter allt men inte alltid. Recepten är därför uträknade efter Viktväktarnas senaste program. Bloggen driver jag helt på min fritid och uppdateras när jag hinner.

För kontakt: För att få snabbast svar så hittar du mig på Instagram (där hänger jag varje dag.) Annars kan du även maila till: nadjaskitchen@hotmail.com
och så svarar jag så fort jag hinner.

NYA VIKTVÄKTARPROGRAMMET

Under kategorin ”WW Points 2025” finner ni de recept som är uträknade efter det nya uppdaterade ViktVäktarprogrammet som kom i slutet av december 2024. Jag gör mitt bästa för att räkna om alla recept så fort som möjligt men eftersom jag jobbar heltid så kommer det ta lite tid. Jag hoppas att tålamod finns.  //Nadja❤

Sök efter ett recept här

Kategorier

  • Allmänt (6)
  • Goda rätter (503)
    • Asiatiskt (26)
    • Balkan (10)
    • Crock-Pot (14)
    • Fisk och skaldjur (45)
    • Frukost/Brunch (35)
    • Grillat (22)
      • Marinader (9)
    • Indiskt (10)
    • Korv (26)
    • Kött (84)
    • Köttfärs (50)
    • Kyckling/Fågel (86)
    • Matiga pajer (28)
    • Mexikanskt (25)
    • Pasta (56)
    • Pizza och Piroger (26)
    • Sallader (30)
    • Såser/Dressingar (24)
    • Smörgåsar (5)
    • Soppor (16)
    • Veganskt (28)
    • Vegetariskt (109)
  • Högtider (114)
    • Buffé (16)
    • Förrätt (13)
    • Halloween (1)
    • Jul (58)
    • Nyår (10)
    • Påsk (22)
    • Valentine (6)
  • Matbröd (74)
  • Övrigt (804)
    • Drycker (13)
    • Goda tillbehör (14)
    • Kryddor och Örter (4)
    • Middagsmenyer (725)
    • Nadja tipsar (45)
  • Söta saker (268)
    • Bullar/Vetebröd (30)
    • Efterrätter (36)
    • Glass (9)
    • Godis (24)
    • Kondisbitar (16)
    • Mjuka kakor (54)
    • Muffins (22)
    • Små kakor (46)
    • Söta pajer (15)
    • Tårtor (27)
  • ViktVäktarna (761)
    • KCAL (10)
    • WW Points (761)
      • 0-5 Points (322)
      • 11 och mer points (166)
      • 6-10 Points (352)
    • WW Points 2025 (272)

Arkiv

Senaste kommentarer

  • Nadja om Potatismoussaka
  • Malin om Potatismoussaka
  • Nadja om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Dragana om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Nadja om Äppel- och citronmmuffins

Gillar ni spel? Följ då CecliusPlays på Youtube!

Prenumerera så att du inte missar något inlägg. Spelar och testar nya populära spel med inlägg varje dag. Klicka på bilden nu!

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Annons 1

Annons 2

Annons 3

Annons 4

Bard Tema av WP Royal.
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
Tillbaka till toppen