Pasta med rökt tofu

 

Jag måste erkänna att detta är bloggens första recept med tofu. Jag har ätit det flera gånger men aldrig lagat det själv. Jag hade en förpackning alspånsrökt tofu i kylen och när dottern (som är vegetarian) kom på besök  i helgen så passade jag på att använda den. Vi var båda sugna på pasta och så blev denna rätt till.  Trots att kylen gapade ganska tomt på färska grönsaker så blev såsen lyckad. Jag hade gärna velat ha i lite röd paprika, champinjoner och även kanske vitlök. Men man tager vad man haver och gör sitt bästa. Jag har börjat använda mig av frysta kryddor så som chili, persilja, dill, ingefära och citrongräs. Det är så bra och man behöver inte oroa sig för att det ska bli gammalt. Smaken på denna pastasås blev som sagt riktigt god och den rökta tofun bidrog mycket till det. Jag hade i hela 5 dl grädde för jag vet att dottern gillar när det är krämigt och mycket sås. För att göra rätten helt vegansk så väljer du äggfri pasta och växtbaserad grädde.

Till 4 portioner behöver man:

170 gram okokt valfri pasta

1 förpackning Yipin Tofu – eko alspånsrökt

1 liten gul lök

hackad chili efter eget tycke (fryst)

hackad persilja efter eget tycke (fryst)

5 dl valfri matlagningsgrädde

1 dl av det kokta pastavattnet

2 tsk soja

salt

vitlökspulver

ev svartpeppar

Gör så här:

  1. Lägg pastan på kokning och spara 1 dl av pasta vattnet.
  2. Skär tofun i lagom stora tärningar.
  3. Skala och tärna även löken (ta gärna även färsk vitlök om du har).
  4. Låt detta fräsa i rapsoljan tills löken och tofun får fin färg.
  5. Lägg i även hackad chili och persilja så att det också får fräsa med.
  6. Salta eventuellt lite.
  7. Häll i grädden, pastavatten och rör om.
  8. Smaksätt med soja, salt, vitlökspulver och eventuellt lite svartpeppar.
  9. Låt det puttra ihop tills såsen tjocknar lite och häll sedan i den kokta pastan.
  10. Blanda väl och strö över lite persilja och chili som dekoration. Här kan du även riva lite parmesan om då önskas.
  11. Servera pastan direkt med en sallad till.

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points med 4 % grädde och 12 points med 10 % laktosfri grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.