Skinkinlindad kyckling med färskost
2016/01/05
Med denna rätt så lekte jag lite med fantasin, tog lite vad jag hade och försökte skapa något gott. Jag hade bara bladspenat, vitlöksost och vanlig skinka runt om kycklingen men tror absolut att den blir godare om man använder vanlig färskost utan smak och någon ört så som basilika, salvia eller liknande istället. Skinkan ska antingen vara i lite större skivor eller så använder du två skinkskivor per kycklingbit.
Skinkinlindad kyckling med färskost
Portioner: 4
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
8-16 skivor tunna skivor skinka (beroende på storlek)
bladspenat
30 gram färskost med smak av vitlök, max 15%
haricots verts
2 msk smör, smält
salt
peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela filéerna på längden så att de blir smala och avlånga.
- Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda.
- Bred ut färskosten på skinkan, lägg därefter bladspenat och kyckling.
- Salta och peppra kycklingen.
- Linda ihop varje bit till ett litet paket.
- Lägg varje bit med skarven nedåt i en ugnssäker form. Smörj formen eventuellt.
- Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.
- Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
- Smält smöret i en liten kastrull.
- Fördela bönorna på 4 tallrikar, droppa över lite smält smör över bönorna och lägg sedan på kycklingen.
- Gott att servera till är kokt potatis.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 4 points per portion
- WW Points: 4 points per portion, lägg till points för potatis eller liknande
Föregående
2 kommentarer
Nadja
Hej Eva
Ja men visst ska det vara 3 minuter. Tack för att du sa till så att jag kunde rätta till felet.
Kram Nadja
Eva
Bönorna koktiden ska väl vara 3 minuter inte 30??