Kardemummapannacotta med apelsin

Detta är ett recept från kursen jag går på. Jag tyckter att den passar perfekt nu till påsken, kanske på grund av den gula fina apelsinen. Man kan alltid byta ut den mot mandariner i burk (ta då saften från burken till gelén). Denna dessert kan du göra dagen innan bjudningen så har du mera tid till gästerna. Tänk på att en dessert ska vara något litet, man ska ta några skedar och sedan längta efter mera.

Propointsvärde: 4 propoints/portion vid 6 portioner

Kardemummapannacotta

Till sex stycken mindre desserter behöver du:

Pannacotta: 2 dl vispgrädde, 1/2 dl mjölk, 2 msk socker, 1 tsk kardemummakärnor, 1 gelatinblad

Topping: 1 gelatinblad, 2 apelsiner (fileas), saft från apelsinerna, ca 30 gram florsocker

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladet till pannacottan i kallt vatten och låt det stå i minst 5 minuter. Under tiden lägger du grädde, mjölk, kardemummakärnor och socker i kastrullen. Rör om och koka precis upp det. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Rör ner det i det varma så att den smälter. Ställ åt sidan för att svalna. Rör om då och då. Sila allt genom en finmaskig sil och häll upp i sex portionsformar. Ställ kallt.

kardemummapannacotta med apelsin

När pannacottan har stelnat så gör du i ordning toppingen. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Filéa apelsinen så att skinnet inte kommer med. Krama ur saften från apelsinerna direkt i en liten kastrull. Blanda ner florsockret och låt det koka upp. Ta bort från värmen och lägg i gelatinet. Låt det svalna så gott som helt. Fördela apelsinskivorna i portionsformarna. Häll gelésaften över apelsinerna och endast så pass mycket att det täcker pannacottan. Ställ kallt till det ska serveras.

Kardemummapannacotta med apelsin

PrintFriendly and PDFPrint Friendly

One comment

Kommentera