Smakfullt med Tina

I onsdags så var jag på ett bloggevent och fick en mycket trevlig kväll med Tina Nordström, Tefal och andra härliga matbloggare. Vi delades upp i tre olika matlag (förrätt, varmrätt och efterrätt) och hade en timme på oss att fixa middagen. Jag hamnade i laget som gjorde varmrätten. Här får ni lite bilder från vår härliga kväll. Receptet på Lammkotletterna kommer senare i veckan.

smakfullt med tina

Här hälsas vi alla välkomna av PR-bolaget JMW som anordnade det hela jättebra.

smakfullt med tina

Alla fick ett varsitt förkläde och snart var vi igång med matlagningen.

Smakfullt med Tina och Tefal

Rask sattes vi i arbete och här berättar Tina lite kortfattat receptet.

Lammkotletter med pankopanering -  Smakfullt med Tina

Vi använde Tefal’s fantastiska stekpannor när vi tillagade maten

smakfullt med tina

Jessica (familjensundberg), jag och Linda (matstugan) steker lammkotletter för 25 personer.

smakfullt med tina - tefal - matlag varmrätt

Här är hela varmrätts-laget: @Marie_widerberg, @jessicasundberg72, @sofiemarialundberg, @bambiblogg och @matstugan. Följ dem gärna på Instagram och deras fantastiska bloggar.

 20150415_181256

Vi höll tiden och fick till sist sätta oss och äta av alla tre rätterna.

Men först ska det fotas så klart…matbloggare som vi är

Tusen tack till Tefal, Tina och JMW för en mycket trevlig kväll.

Foto: pressfoto av Jonas Borg (JMW) samt Nadjaskitchen.se

Print Friendly

Ostlängd med skinka och purjo

Här kommer en riktigt höjdare i repris! Om du vill festa till det så är denna Ostlängd nästan godare än en pizza eller paj, speciellt om du gillar ost. Degen är som en pajdeg men den innehåller även riven ost som ger degen en extra frasighet och mera smak. Vilken ost du bör använda är valfritt, vill du ha mycket ostsmak bör du ta någon som är lagrad men det går även bra med vanlig Hushållsost. Perfekt till fredagsmyset eller kommande sena sommarkvällar.

Propoints: vid 4 portioner blir det 16 pp, vid 6 portioner blir det 11 pp.

Fylld ostlängd - närbild

Detta behöver du till 2 längder:

Deg: 100 g smör, 2 1/2 dl vetemjöl (ca 150 g), 200 g riven ost (17 %), 1 ägg

Fyllning: 1 purjolök eller 1 stor gul lök, 1 msk matfett, 100 g finstrimlad rökt skinka, 100 g riven ost (17%)

Gör så här:

Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt den rivna osten och ägget. Arbeta samman degen och låt den vila kallt en stund. Under tiden kan du förbereda fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet så att den blir mjuk men ej får färg. Strimla skinkan och riv osten.

Fylld ostlängd - utbak o fyllning

Kavla ut degen till två längder, cirka 30 x 12 cm. Lägg lök, skinkstrimlorna och riven ost mitt på deglängderna. Vik in degen ca 2 cm på varje långsida och även på kortsidan.

Ostlängd med skinka och purjolök - vvtillsammans -fredagsmys- propoints -mittviktväktarna

Grädda längderna i mitten av ugnen vid 225 grader C i cirka 15 minuter. Servera ostlängderna varma, skurna i bitar, tillsammans med en blandad sallad. Smaklig måltid!

Följ mig även på Instragram, där får man se lite bakom kulisserna,

sneakpeak på vad som kan komma på bloggen och andra roliga saker.

Instragram: Nadjaskitchen

Print Friendly

Kanelpannkakor med bär

Jag har fått en ny leksak i köket, en Snack Collection från Tefal. Tänk dig en smörgåsgrill där du lätt kan byta ut grillplattorna till andra plattor. I serien finns 12 stycken olika grillplattor; plattor till bland annat smörgåsar, våfflor, paninis, munkar, pannkakor och mycket mera. Så du kan få 12 olika maskiner i en så att säga, toppenbra! Jag har testat plattorna till pannkakorna och resultat blev toppenbra. Receptet nedan är enkelt, men jag glömde räkna hur många pannkakor det blev totalt så det är på ett ungefär. Hur mycket kanelsmak du vill ha bestämmer du själv, samma sak gäller bären. Här har jag använt frysta bär och det gick jättebra. Dessa pannkakor är bra till brunch, mellis eller som efterrätt.

Propoints: hela satsen är 39 propoints och gör du mellan 12-14 pannkakor så blir en pannkaka 3 propoints.

Kanelpannkakor med bär - tefal - snack collection - grill - pannkakor - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

Till en sats pannkakor behöver du:

175 g vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk socker, ca 1/2 tsk kanel (smaksätt efter smak och tycke), 3/4 tsk salt, 3 msk neutral olja typ raps, 3 ägg, 2 dl mellanmjölk, frysta bär efter smak och tycke, lite florsocker att pudra över

Gör så här:

Sätt på Snack Collection maskinen med pannkaksplattorna i. Medan den värms upp gör du i ordning smeten.

Blanda i en bunke ihop vetemjöl, bakpulver, socker, kanel, salt. Lägg till olja och blanda. Lägg därefter till äggen och blanda igen så att smeten blir klumpfri. Lägg sedan mjölken, ta cirka en deciliter i taget och blanda. Till sist kan du även lägga i lite (1/2-1 dl) frysta bär (jag krossade hallonen lite) i smeten. Rör väldigt försiktigt och lite så att bären inte missfärgar smeten.

Kanelpannkakor med bär - tefal - snack collection - grill - pannkakor - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

Nu bör maskinen vara varm, en grön lampa tänds när den är redo att användas. Häll 1/2 dl i varje ”pannkaksform” och stäng maskinen. Grädda i någon minut tills de får fin färg. Upprepa detta tills smeten är slut. Servera pannkakorna med mera bär och pudra över med lite lite florsocker.

Tefal Snack Collection - tefal - snack collection - grill - pannkakor - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

Så här ser Snack Collection maskinen ut, en 12-i-ett maskin. Plattorna byter man ut väldigt enkelt och därmed även lätta att göra rent, vilket jag tycker är ett stort plus. Det enda negativa jag kan tänka mig med denna maskin är att om man vill ha alla 12 inläggen/plattorna så tar det lite större plats, vilket alla kanske inte har. Men samtidigt så väger det väl upp att man inte behöver ha flera maskiner (smörgåsgrill, våffeljärn, munkmaskin, pannkakslagg m.m.) så det kanske inte är så negativt ändå. Jag gillar i alla fall min Snack Collection.

Print Friendly

Pizzasmörgåsar

Dessa smörgåsar tar jag till ibland när vi vill äta något lätt eller enkelt. De passar perfekt till helgen då vi oftast brukar slå ihop frukost och lunch. Barn gillar dem också då de påminner om pizza. Var dock försiktig med ketchupen så att den inte tar över, det behövs bara en lätt strykning av den. Ibland så brukar jag fylla min smörgås med lite paprika eller lök för att få variation. Om du inte har en smörgåsgrill så kan du göra detta i ugn, men då som 4 enkla smörgåsar istället. Servera en sallad till och det blir perfekt.

Propoints: totalt enligt receptet nedan är det 11 pp, men väljer du att bara äta en så blir det 5 pp.

Pizzasmörgåsar - propoints - viktväktarnatillsammans - mittviktvätkarna

Till två smörgåsar behöver du:

4 skivor vitt bröd, 2 skivor rökt skinka, 4 skivor ost (17 %), lite ketchup, oregano

Gör så här:

Värm smörgåsgrillen. Börja med att lägga ut två skivor bröd. Bygg sedan på med skinka, ost, ketchup och oregano. Stäng smörgåsen med ytterligare brödskiva.

Pizzasmörgåsar - propoints - vvtillsammans- viktväktarna - nadjaskitchen.se - matblogg

Lägg smörgåsarna i grillen och låt dem grillas i några minuter. Hur länge beror helt på hur frasiga och knapriga du vill ha. Servera med en sallad och du har en enkel, snabb och god lunch eller middag.

Print Friendly

Ekologisk grillolja

ekologisk grillolja

Lagom till årets grillsäsong så kommer Caj P ut med en ekologisk grillolja. Caj P har tillsammans med Gunnarshögs Gård i Skåne utvecklat fram en ekologisk grillolja gjord på kallpressad rapsolja av högsta kvalité. Resultatet är en örtig och rik grillolja som framhäver råvarans smak. Den passar bra till både kött, fågel, fisk och grönsaker. Grilloljan är helt vegetarisk och innehåller inte vitlök eller gluten. En flaska på 250 ml skall ligga runt 26 kr.

Foto: pressbild från Spotlight PR AB

Print Friendly

Veckans middagstips nr 15/2015

Hur har ni det? Är allt bra? Vid denna tidpunkt så brukar man oftast släppa taget lite då det börjar bli lite ljusare och varmare. Man känner större glädje och livslust och det är härligt för våren är här! Men om jag tänker inom Viktväktartänket så är det nu jätteviktigt för mig att inte släppa taget, det är fortfarande många veckor till midsommar och jag vill då gå ner  och inte upp. Hur känner ni det? Börjar ni släppa på VV-tänket eller kör ni på? Här kommer nya middagstips som jag hoppas att ni ska uppskatta. Sköt om er! Nadja

Alla recepten/förslagen är propointsberäknade

Couscoussallad med touch av citron

     Chorizo med paprika och chili     Grillad kassler med grönsakspytt & aromsmör     Svampfylld squash

     Mexikansk kycklingpaj     Hoki med gräddig purjolökssås     Lasagne al forno

Måndag: Vårlig couscoussallad med filé (välj själv om du vill ha kött, fågel eller fisk till)

Tisdag: Chorizokorv i paprika och chilisås

Onsdag: Grillad kassler med potatispytt och aromsmör

Torsdag: Svampfylld Squash (vegetariskt) (mättande dag)

Fredag: Mexikansk kycklingpaj

Lördag: Hoki i gräddig purjolökssås

Söndag: Lasagne al forno

Veckans söta: Kanelkaka i långpanna

Följ mig även på Instragram, där får man se lite bakom kulisserna,

sneakpeak på vad som kan komma på bloggen och andra roliga saker.

Instragram: Nadjaskitchen

Print Friendly