Ugnsbakad lax med Philadelphia

Den tredje leveransen från Philadelphia kom i början av förra veckan och då fick jag se att det var dags att laga något med lax igen. Denna gång så var det dags att ugnsbaka laxen och toppa den med Philadelphia gräslök och en mycket god smulig brödtopping på. Jag kan mycket väl kunna tänka mig att använda den på vilken fisk som helst. Rätten är snabblagad och verkligen perfekt till vardags då man kanske inte vill ägna så mycket till för matlagning. Fisken sköter sig själv i ugnen och du kan bara slappna av. Om du vill ha potatis till så börja med den, för då kanske den hinner bli färdig samtidigt som fisken.

Till fyra portioner behöver du:

2 skivor dagsgammalt vitt bröd, finrivet skal av 1 citron, 4 bitar lax à ca 175 g, 100 gram Philadelphia Gräslök 12% + grönsallad, tomat och citron som tillbehör

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader. Mixa brödet i en matberedare eller så finsmular du det för hand och blandar det med det finrivna citronskalet. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast och smord form. Bred Philadelphia ost på varje bit. Strö över med ströbrödet och citronskalet och tryck lätt så att det fäster på Philadelphia osten.

Ugnsbaka laxen i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller till önskad stekgrad. Servera med en härlig grönsallad, tomat och citron.

Receptet kommer från osten Philadelphia. Fler recept och andra tips finner du på deras facebooksida: Philadelphia Sverige

bloglovin

PrintFriendly and PDFPrint Friendly

3 comments

  1. TinaGustafsson.com says:

    En rätt jag absolut måste prova inom kort!

    Kommer inte ihåg om jag har berättat tidigare men som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/?cat=234

    Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

    För att vara säker på att inte missa något jag skriver om mat eller något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

    Ha det bra så hörs vi bland alla matinlägg :-)

  2. Bukångest says:

    Jag tror aldrig jag har lagat någon fiskrätt med ost i när jag tänker efter, men det låter gott.
    Min första tanke var att det här skulle vara gott till hemmagjord tagliatelle, men sedan läste jag ”verkligen perfekt till vardags då man kanske inte vill ägna så mycket till för matlagning” så jag tar tillbaka det :)

Kommentera