Capricciosa på Liba bröd

Pizza på Liba bröd har varit ett populärt och hett ämne i grupperna jag följer på Facebook. Precis som Vitkålsgratängen så blev jag även nyfiken på denna pizza. Flera har höjt Liba pizzan till skyarna och mina förväntningar var höja. Troligtvis är det därför jag blev lite besviken. Missförstå mig rätt, pizzan blev god och var helt okej. Jag saknade lite den riktiga pizza degen då denna pizza blev lite för tunn i mitt tycke, annars var det inget fel på smakerna. Men ett stort plus är att denna pizza är väldigt billig i smartpoints (viktväktarnas räknesätt för oss som följer programmet) och dessutom är den riktigt snabblagad och det är guld värt. Jag gjorde denna gång en Capricciosa och la till lite hackad paprika för att få lite mera smak.

Till 4 Capricciosa behöver du:

4 Liba bröd (vitt)

Tomatsås: 1/2 dl tomatpuré, 3/4 dl vatten, salt , peppar, 1 liten vitlök

Topping: 180 g hackad rökt skinka, skivade färska champinjoner, en liten bit hackad röd paprika, 150 g riven ost (12 %), torkad oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop tomatsåsen först. Blanda tomatpuré med vattnet och rör om. Salta, peppra och pressa i vitlöken. Rör om.

Hacka skinkan och paprikan. Skär champinjonerna i skivor, ta så många du själv vill ha. Fördela tomatsåsen på Liba bröden. Fördela sedan även skinkan, paprikan och champinjonerna. Strö över den rivna osten och strö över lite torkad oregano. Grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter, beroende på ugn. Servera direkt och gärna med en grönsallad till.

Smartpoints: 9 smartpoints per pizza enligt receptet ovan.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *