Cayennepanerad kyckling

Vet ni hur god och saftig kycklingen blir när man panerar den? Här har jag bara rullat kycklingen i lite ströbröd som är smaksatt med cayennepeppar och salt. Inget ägg eller annat utan bara lite ströbröd för krispighetens skull. Supergott blev det. På bilden serveras den med pastawok men du kan gott och väl servera den skivad till en god krispig sallad. Jag har använd Kronfågels senaste nyhet Minutfilé (utbankad hel kycklingfilé) just för att den har kortare stektid. Denna rätt är mycket lättlagad men ack så god.

Cayennepanerad kycklingfilé

Till 4 portioner behöver du:

4 stycken Kycklingfilé (helst tunn och utbankad), 1 dl ströbröd, 1-2 tsk cayennepeppar, salt, 2 msk olja

Gör så här:

Värm en stekpanna med oljan.

Cayennepanerad kycklingfiléBlanda ihop ströbröd med cayennepeppar och salt. Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar och vänd den sedan i ströbrödet.

Cayennepanerad kycklingfilé

Stek kycklingen cirka 3 minuter (eller mer beroende på tjockleken) på var sida. Kycklingen kan serveras som på bilden med pastawok eller till en god sallad för magrare variant.

Smartpoints: 5 smartpoints per kycklingfilé

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Cayennepanerad kyckling

  1. Hej Ella. Pastawoken är enkel att göra. Tag frysta grönsaker och fräs på hög värme. Smaksätt med t.ex. Thai sweet chili och blanda sedan i pasta efter smak o tycke. Klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *