Kyckling/Fågel, WW Flex Smartpoints, WW SmartPoints

Cayennepanerad kyckling

Vet ni hur god och saftig kycklingen blir när man panerar den? Här har jag bara rullat kycklingen i lite ströbröd som är smaksatt med cayennepeppar och salt. Inget ägg eller annat utan bara lite ströbröd för krispighetens skull. Supergott blev det. På bilden serveras den med pastawok men du kan gott och väl servera den skivad till en god krispig sallad. Jag har använd Kronfågels senaste nyhet Minutfilé (utbankad hel kycklingfilé) just för att den har kortare stektid. Denna rätt är mycket lättlagad men så god. Man väljer själv hur mycket cayennepeppar man vill ha.

Cayennepanerad kycklingfilé

Till 4 portioner behöver du:

4 stycken Kycklingfilé (helst tunn och utbankad), 1 dl ströbröd, 1-2 tsk cayennepeppar, salt, 2 msk olja

Gör så här:

Värm en stekpanna med oljan.

Cayennepanerad kycklingfilé

Blanda ihop ströbröd med cayennepeppar och salt. Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar och vänd den sedan i ströbrödet.

Cayennepanerad kycklingfilé

Stek kycklingen cirka 3 minuter (eller mer beroende på tjockleken) på var sida. Kycklingen kan serveras som på bilden med pastawok eller till en god sallad för magrare variant.

Viktväktarna

  • WW Flex: 4 smartpoints per kycklingfilé
  • Smartpoints: 5 smartpoints per kycklingfilé
Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Fröken Dill

    2014/04/01

    Helt osökt blev jag vansinnigt sugen på kyckel! Idag ska det i o f s paneras till middagen, men det blir fisk…

  • Nadja

    2014/04/02

    Fröken Dill, jag blev då sugen på en god panerad fisk….

  • E

    2014/04/02

    Hej, skulle du kunna lägga ut receptet för pastawoken?

  • Nadja

    2014/04/02

    Hej Ella. Pastawoken är enkel att göra. Tag frysta grönsaker och fräs på hög värme. Smaksätt med t.ex. Thai sweet chili och blanda sedan i pasta efter smak o tycke. Klart!

  • Linda

    2014/04/13

    Åh va gott!! Detta blir onsdagens maträtt 😉

  • Älskar kyckling, så jag måste ju bara testa en dag
    Kram Kajsa

  • Nadja

    2018/01/23

    Hej Kajsa, gör det för dessa kycklingbitar är så goda!
    Kram Nadja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.