Fisk och skaldjur,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Citron- och vitlökshoki med rostade tomater

 

Stress, stress och återigen stress. Så är min vardags just nu. Som ni kanske vet så arbetar jag på en ekonomiavdelning om dagarna. Just nu och cirka en vecka framåt så är det vår värsta tid på året. Vi har årsbokslut och har MASSOR att göra! Om det är lite glest mellan inläggen så förstår ni nog varför, är rätt så trött och slutkörd på kvällarna så jag hinner inte laga eller blogga mat. Min kära dotter är min vikarie just nu vid spisen och hon är en mycket god sådan må jag säga! Tack för all god mat som väntar när jag kommer hem. Fisk i ugn är både lätt- och snabblagat. Tomaterna i detta recept mjuknar upp och blir nästan som en tomatsås. Du kan välja precis vilken vit fisk du vill eller har hemma.

Till 4 portioner behöver det:

4 tsk olja, 1-2 msk citronsaft, 2 vitlöksklyftor, 2-3 tomater, 4 bitar (800 g) hokifilé, lite torkad basilika, salt, peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olja, citronsaft och pressad vitlök i en skål. Skär tomaterna i större klyftor och rör ner det i oljan. Lyft tomaterna med en hålslev och lägg övr dem på ena sidan av en ugnsform. Vänd ner hokibitarna i resten av oljeblandningen och lägg ner det i ugnsformen med tomaterna. Salta och peppra både fisken och tomaterna. Strö även över lite basilika på tomaterna. Grilla i ugnen i cirka 15-20 minuter tills fisken blivit genomstekt. Lägg upp på tallrikar och servera fisken, grillade tomater med kokt potatis och sallad.

Viktväktarna

 • WW Flex: Fiskrätten är endast 1 smartpoints per portion (matfettet), lägg till points för potatis
 • Smartpoints: Fiskrätten är 3 smartpoints per portion. Lägg till points för potatis eller liknade om det serveras till.
 • Propoints: Fiskrätten kostar 4 pp/portion, lägg till pp för potatis eller dyligt som serveras till.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 • Nadja

  Till Elisabeth: vi får försöka vara hälsosamma tillsammans. Lycka till med pointsräknandet och vv!

   
 • Elisabeth

  Hej!
  Jag är så glad att jag hittat din blogg nu när jag ska börja mitt nya hälsosamma liv. Jag sktev in mig på viktväktarna nu i veckan och ska försöka att gå ner ca 6 kg. Ska bli spännande att prova dina recept! 🙂

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.