Fisk med ugnsbakade tomater och basilika

 

Tomat, basilika och vitlök är en oslagbar kombination som smaksätter denna fiskrätt tillsammans med lite citron. Rätten får liksom en liten italiensk touch. Tomaterna blir ugnsrostade och mjuka, blir som en saftig sås till fisken. Det här är en mycket lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen. Tiden i ugnen kan variera beroende på hur tjock fisken är.

Till 4 portioner behöver det:

4 tsk olja

1-2 msk citronsaft

2 vitlöksklyftor

2-3 tomater

4 bitar (800 g) vit fisk (tex torsk)

torkad basilika efter smak

salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda olja, citronsaft och pressad vitlök i en skål.
  3. Skär tomaterna i klyftor och rör ner det i oljan.
  4. Lyft tomaterna med en hålslev och lägg över dem i en ugnsform.
  5. Vänd ner fisken i resten av oljeblandningen och lägg ner det i ugnsformen med tomaterna runt om.
  6. Om det finns kvar av oljeblandningen så häll över det på tomaterna.
  7. Salta fisken och tomaterna.
  8. Strö basilika över tomaterna.
  9. Grilla i ugnen i cirka 15-20 minuter tills fisken blivit genomstekt.
  10. Lägg upp på tallrikar och servera fisken, de ugnsbakade tomaterna gärna tillsammans med kokt potatis och grönsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 3 points per portion

3 kommentarer

  • Nadja

    Till Elisabeth: vi får försöka vara hälsosamma tillsammans. Lycka till med pointsräknandet och vv!

     
  • Elisabeth

    Hej!
    Jag är så glad att jag hittat din blogg nu när jag ska börja mitt nya hälsosamma liv. Jag sktev in mig på viktväktarna nu i veckan och ska försöka att gå ner ca 6 kg. Ska bli spännande att prova dina recept! 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.