Fisk- och paprikagratäng med ajvar

Jag har inte glömt bort att dela med mig resten av recepten som fanns i min Viktväktarkasse.  Här kommer recept nr tre, den är speciellt till er som gillar fisk. Den är dessutom väldigt lätt- och snabblagad och därmed perfekt som vardagsrätt. Vi valde att ha kokt potatis till men i originalreceptet så använde man sig av ris och det finner du nedan.

fisk och paprikagratäng med ajvar - viktväktarna - propoints - vvkasse - viktväktarrecept - recept med propoints

Till 4 portioner behöver du:

500 g torsk, 1 tsk margarin/smör, 1/2 paprika, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 7 %, 170 gram ajvar relish stark, 1/2 paket persilja, 250 g ris (okokt) eller 8 potatisar, 250g morötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Krydda fisken med salt och peppar, lägg i en smord ugnsform. Kärna ur och hacka paprikan i bitar, och strö den över fisken.

fisk och paprikagratäng med ajvar - viktväktarna - propoints - vvkasse - viktväktarrecept - recept med propoints

Blanda ihop grädde med ajvar relish och persilja, salta och peppra och häll det över fisken. Tillaga i ugn i ca 20-30 minuter. Koka potatis eller ris under tiden. Servera fisken med riset eller kokt potatis och morötter.

Viktväktarna:

  • Smartpoints: 8 smartpoints per portion om du serverar 2 kokta potatisar till. Om du väljer att servera kokt ris till så är det 11 smartpoints per portion.
  • Propoints: 11 propoints per portion oavsett om du serverar ris eller potatis.
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Fisk- och paprikagratäng med ajvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *