Gratinerad kyckling med chili och oregano

Detta är en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker. Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås med chili och oregano. Därefter strös ost på och gratängen avslutas i ugnen. Servera detta med ris och grönsaker. Riset kan självklart bytas ut mot kokt potatis eller pasta om man föredrar det.

Gratinerad kyckling med chili och oreganoTill 4 portioner behöver man:

4 portioner ris ( 2 dl okokt), 4 kycklingfiléer, 1 msk olja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %), 1/2 dl chilisås, 1 msk oregano, 2 krm salt, 1 krm svart peppar, 1 1/2 dl riven ost (17 %)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Gratinerad kyckling med chili och oregano - propoints - vvtillsammans - kyckling - chili - oregano
Gratinerad kyckling med chili och oregano

Skär kycklingen i grova bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna. Salta och peppra efter eget tycke. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Koka upp grädden, chilisås, oregano, salt och peppar i en liten kastrull. Häll såsen över kycklingen. Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Gratinerad kyckling med chili och oregano - propoints - vvtillsammans - kyckling - chili - oregano
Gratinerad kyckling med chili och oregano

Servera kycklingen med ris och grönsaker. Smaklig måltid!

Viktväktarna:

  • Smartpoints: Totalt 55 smartpoints enligt receptet. Vid 4 portioner: 14 smartpoints per portion
  • Propoints: Totalt 43 propoints enligt receptet. Vid 4 portioner: 11 propoints per portion

2 thoughts on “Gratinerad kyckling med chili och oregano

  1. Hej Marie
    Riset finns med i receptet så den är inräknad och du behöver inte lägga till points för den.
    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *