Köttfärs, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Köttfärsfyllda paprikor

Den här rätten tar lite längre tid att göra då den har flera olika moment innan den är klar. Men det är bara planering som gäller eller så tar man och gör den på en helgdag då man har mer tid att stå vid spisen. Tokgott är det i alla fall!

Detta behöver du till 12 mellanstora paprikor:

12 paprikor (gärna röda och gula då de ger mer sötma), 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 kg nötfärs (max 10 %)

, 2 msk matolja, 4 dl okokt ris, 6 dl vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar, 6 msk tomatpuré, salt, peppar

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem tillsammans med färsen i olja tills allt är brynt. Lägg i ris, rör om och späd med vatten. Tillsätt buljongtärning och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda upp.

Tvätta paprikorna. Skär ett tunt lock på varje paprika och kärna ur dem. Smaka av köttfärsfyllningen och fyll sedan paprikorna med röran. Lägg gärna tillbaka locket på paprikan så ser det snyggare ut. Ugnsbaka paprikorna i ugn (200 grader) tills riset är mjukt, provsmaka efter 20 minuter med det kan ta upp till 30 minuter. Smaklig måltid!

TIPS! Om du vill ha variation så kan du lägga till en tsk eller två oregano för att få en annan smak. Eller varför inte majs och tacokrydda och vips har du fått tacofärsfyllda paprikor.

Viktväktarna

  • WW Flex: så har jag räknat ut att en paprika kostar 8 smartpoints. Servera gärna en vitkålssallad (pizzasallad) till eller tomater med fetaost, det passar grymt bra ihop.
  • Tidigare Viktväktarprogram:
  • Smartpoints: så har jag räknat ut att en paprika kostar 8 smartpoints. Servera gärna en vitkålssallad (pizzasallad) till eller tomater med fetaost, det passar grymt bra ihop.
  • Propoints: så har jag räknat ut att en paprika kostar 7 propoints. Servera gärna en vitkålssallad (pizzasallad) till eller tomater med fetaost, det passar grymt bra ihop.

instagram

Följ mig även på Instagram: Nadjaskitchen

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Matpolisen

    2010/10/01

    Det här är en gammal klassiker som min mamma ofta gjorde.

  • Fiona

    2010/10/01

    Oj vad gott, det där måste jag ju prova!

  • Det här är ju en klassiker som man glömmer bort att man borde laga. Vi har ätit mycket grillad paprika på sistone, men inte i det här formatet. Det får det bli ändring på.

  • Anette Nordstrand

    2017/04/23

    Kan jag frysa in och ha som lunch i flera dagar?? El bör dom förvaras i kylskåpet? hur länge i så fall?

  • Nadja

    2017/04/23

    Hej Anette
    Paprikorna kan frysas in utan problem.

    Hälsningar Nadja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.