Asiatiskt, Kyckling/Fågel, WW Flex

Kyckling med Pak Choi

När mina barn säger: ”detta är gott – det kan vi laga igen”, ja då ska ni veta att det verkligen är gott. De är mina tuffaste kritiker, både när det gäller mat och bak, för de är helt ärliga. Detta recept kommer från viktväktarnas kokbok ”Var dags mat” och rekommenderas stark. Rätten kan varieras med att byta ut kycklingen mot fläsk- eller nötkött.

Till 4 portioner behöver man:

600 gram kycklingfilé, 1 gul lök, 2 röda paprikor, 1 msk rapsolja, 2 pak choi, 2 dl jasminris (okokt)

Sås: 2 vitlöksklyftor, ca 2 cm färsk ingefära, 2 msk japansk soja, 2 msk muscovadosocker, 1 msk balsamvinäger, 2 tsk tomatpuré, 2 tsk hoisinsås, 1 tsk sambal oelek, ½ msk rapsolja

Gör så här:

Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.  Rör sedan ihop såsen så här: Blanda ihop pressad vitlök, riven färsk ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoinsinsås, sambal oelek och olja. Ställ åt sidan.

Strimla kycklingfilé, klyfta lök och skär paprika i bitar. Stek kycklingen i olja till fin färg. Tillsätt lök och paprika och låt det steka med några minuter. Skär bort roten och dela pak choibladen i mindre bitar och låt de fräsa med va 30 sekunder.

Häll såsen över kyckling och grönsaker, blanda runt och låt det koka upp. Servera med ris och sallad.

Viktväktarna

  • WW Flex: 8 smartpoints per portion
  • Smartpoints: 9 smartpoints per portion
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • anita åstrand

    2017/02/23

    vad är pak choi ? har aldrig hört .Måste prova ser suveränt gott ut !

  • Nadja

    2017/02/26

    Hej
    Pak Choi är en grönsak. Jag fann min på Ica, bland påsarna med färdiga sallader, bladspenat osv. Man kan byta ut Pak Choi mot kinakål eller liknande.

    Hälsningar Nadja

  • Åsa

    2017/03/23

    Det här var verkligen gott! Kommer laga fler gånger. Tack för alla bra recept du lägger upp och att du PP räknar dom. Ha det så bra!

  • Nadja

    2017/03/26

    Tack Åsa, blir så glad över din återkoppling. Uppskattar det verkligen, för då kan även andra se hur gott det verkligen är.

    Tack!
    Nadja

Kommentera