Morotsbröd

Äntligen har jag tagit mig tid och bakat lite bröd igen. Detta recept hittade jag i senaste numret av Hembakat. Morotsbröd har jag bakat tidigare och tycker väldigt mycket om det för att de blir saftiga och goda. Enligt receptet ska det bli 20 stycken och då blir det väldigt små bröd. Jag kan tänka mig komplettera höstens goda soppor med just en sån här liten brödbit. Till er viktväktare så har jag räknat ut att en brödbulle kostar 2 propoints om du får ut 20 stycken bullar.

Det här behöver du till cirka 20 bullar:

3 dl mellanmjölk, 1/2 paket jäst, 2 msk olja, 1 tsk salt, 3 dl finrivna morötter, 2 dl vetekli, 6-7 dl vetemjöl (jag tror att jag behövde 8 dl)

Gör så här:

Värm mjölken fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på en liten del av den varma mjölken och lös upp jästen. Häll på resten av mjölken samt olja och salt. Blanda väl. Rör i morötter, kli och vetemjöl. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda tills degen blir blank och slutar att kladda. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen och rulla till en längd. Dela längden i 20 delar. Trilla varje del till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. Grädda morotsbullarna mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

bloglovin

Andra brödrecept med morötter i:

Nigellas morotsbröd i muffinsformar

Morotsbröd med keso

 

 

8 thoughts on “Morotsbröd

  1. Vilken fantastisk blogg du har:) Numera titta jag hellre in på din sida och hittar något att baka istället för en kokbok:) Bakade morotsbrödet i helgen och det var fantastiskt gott och saftigt.

  2. Marie:

    Jättekul att läsa att ditt bröd blev så bra och att du är nöjd med dem. Och fantastiskt att min blogg är bättre än en kokbok 😀

    Tack!
    Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *