Köttfärs, WW Flex

Svampgratinerade färsbiffar

En vanlig färsbiff kan lätt bli torr och tråkig, men om du lägger lite champinjonstuvning och en ostskiva på, så har du snabbt trollat fram en mycket god och lite lyxigare rätt. Kanske något inför helgen?

Det här behöver du till 8 färsbiffar:

Färsbiff: 400 g nötfärs (10%), 3/4 dl ströbröd, 1 1/2 dl mellanmjölk, 1 ägg, 1 -1 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar

Stuvning: 200 g skivad svamp, 2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%), 1/2 dl vatten, 1/2 tsk salt

Garnering: 8 skivor ost (17 %)

Gör så här:

Låt ströbrödet svälla i mjölken cirka 10 minuter. Tillsätt salt, peppar, ägget och färsen. Arbeta samman till en fin smet. Forma till 8 biffar och stek dem cirka 5 minuter på var sida. Lägg dem direkt i ett ugnsfast fat.

Gör stuvningen: Fräs svampen i matfett tills det ”knäpper” i den. Strö över mjöl och späd med grädden. Låt stuvningen sjuda cirka 5 minuter. Fördela stuvningen på biffarna och täck med en ostskiva och gratinera dem mitt i ugnen (225 grader) i cirka 15 minuter eller tills osten smält. Servera med basmatiris, kokt potatis eller stek potatis.

Viktväktarna

  • WW Flex: 8 smartpoints per färsbiff enligt receptet ovan
  • Smartpoints: 9 smartpoints per färsbiff enligt receptet ovan
  • Propoints: 13 propoints enligt receptet ovan

Smaklig måltid!

 bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Anna

    2010/04/15

    Det där såg jätte gott ut

    Anna

  • Karin

    2010/04/16

    Åh! Det här ser supergott ut! Ha en skön fredag! Kram Karin

  • Vilket bra sätt att pimpa biffen på! Jag älskar färsbiffar!

  • Bakeoholic

    2010/04/18

    Vilka otroligt söta små bröd!

Kommentera