Asiatiskt, Fisk, Viktväktarna Smartpointsrecept

Torsk med nudelwok

Jag är med i en Viktväktargrupp på Facebook och där blev jag inspirerad att göra denna rätt. Jag har aldrig förr lagat fisken på detta sätt och resultatet blev riktigt gott. Jag testade mig fram, tog det jag hade hemma och så här blev resultatet:

Torsk med nudelwok

Detta behövs till 4 portioner:

600 g torsk (gärna ryggfilé), 600 gram frysta wokgrönsaker, 4 tsk olja, 1 1/1 tsk ingefära (pulver då jag inte hade färsk), 2 msk japansk soja, 1 -2 tsk sambal oelek (eller efter eget tycke), 4 portioner (à 40 gram) okokta äggnudlar, salt, peppar, 4 msk Thai Sweet Chili Sauce

Gör så här: Dela varje ryggfilé i tre bitar och fräs den sedan i matolja. Salta och peppra. Lägg torsken åt sidan när den är klar. Koka upp vattnet till nudlarna.

Torsk med nudelwok

Fräs wokgrönsaker i samma panna som torsken fast på lite högre värme. Krydda med sojan och ingefäran, om du har färsk ingefära så är den att föredra. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. När grönsakerna har fräst färdigt så kan du lägga tillbaka fisken i pannan och blanda. Stäng av värmen på plattan. Lägg nudlarna för kokning och passa dem för de blir klara på bara någon minut.

Torsk med nudelwok

När nudlarna är klara så är det bara att blanda ihop allt och servera det lite med Thai sweet chili…o en grönsallad så klart. Hoppas det smakar.

Viktväktarna

Smartpoints: 8 smartpoints per portion

Propoints: 9 propoints per portion

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Ann Sofi Matsafari

  2014/08/28

  Gott:)

 • Linda Bergstrand

  2015/02/24

  Gjorde det här till middag i dag. jätte gott, jag som inte alls är förtjust i fisk tyckte att det var gott!

 • Nadja

  2015/02/24

  Svar till Linda: Jag är så tacksam för att du återkommer med feedback på det provsmakar. TACK! / Nadja

 • Anna

  2015/07/08

  Gott!
  Gick hem hos alla, inklusive mina två tonåringar.

 • Nadja

  2015/07/22

  Tusen tack Anna för att du återkommer och berättar vad du och din familj tycker om recepten. Jag uppskattar det såååå mycket.
  Kram Nadja

Kommentera